Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Šadurskis skaidros ideju - bērnus laist skolā sešu gadu vecuma

© F64

Šodien uzreiz pēc Ministru kabineta komitejas sēdes notiks preses konference, kurā izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V) un Valsts izglītības satura centra vadītājs Guntars Catlaks iepazīstinās ar Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavotajiem priekšlikumiem par pamatizglītības sākšanas vecumu.

Likuma grozījumi paredz sākt samērīgu, līdzsvarotu un elastīgu pāreju uz pamatizglītības satura apguvi, sākot no sešu gadu vecuma, nosakot iespējas 1.klases izglītības programmu īstenot arī pirmsskolas izglītības iestādē. Plānots, ka vecākiem tiks saglabāta iespēja izvēlēties, vai bērni pamatizglītības apguvi sāks sešu vai septiņu gadu vecumā. Arī turpmāk saskaņā ar vecāku vēlmēm un ģimenes ārsta vai psihologa atzinumu pirmsskolas izglītības programmas apguvi varēs pagarināt par vienu gadu. Likumprojektu grozījumi gan paredz, ka turpmāk pamatizglītības apguvi nevarēs sākt no astoņu gadu vecuma.

Preses konferencē IZM iepazīstinās arī ar citiem priekšlikumiem, kuri sagatavoti virzītajos likumprojektos par grozījumiem Izglītības likumā un Vispārējās izglītības likumā.

Kā ziņots, IZM izskatīšanai valdībā iesniegusi grozījumus Vispārējās izglītības likumā, kas tostarp paredz skolas gaitu sākšanu no sešu gadu vecuma.

IZM iesniegto likumprojektu paredzēt skatīt šodienas Ministru kabineta komitejas sēdē.

IZM sola, ka plānotais 1.klasē apgūstamais mācību saturs un metodika tiks veidota atbilstoši bērnu vecumposmu īpatnībām sešu gadu vecumā apgūstamajam, un netiek paredzēts, ka sešu gadus vecajiem bērniem būs jāapgūst tas, ko pašlaik mācās septiņus gadus vecie bērni.