Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Slimnīcai "Ainaži" izvēlēts jauns valdes priekšsēdētājs - bērnu psihiatrs

© F64

Bērnu psihoneiroloģisko slimnīcai "Ainaži" izvēlēts jauns valdes priekšsēdētājs Aigars Kišuro, kurš ir Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centra psihiatrs, aģentūrai LETA apstiprināja jaunais slimnīcas vadītājs.

Pēc viņa paustā, Kišuro šajā amatā jau oficiāli sācis darbu.

Kišuro ir Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centra attīstības un ārstniecības pakalpojumu kvalitātes vadības jautājumu speciālists un sertificēts bērnu psihiatrs.

Kā aģentūru LETA informēja Veselības ministrijā (VM), 1.martā tika aizvadīta bērnu psihoneiroloģiskās slimnīcas "Ainaži" dalībnieku sapulce, kurā tika nolemts slimnīcas valdes locekļa amatā iecelt Aigaru Kišuro. Valdes locekļa pienākumus Kišuro pilda no 5.marta.

Pēc VM paustā, valdes locekļa galvenie pienākumi ir nodrošināt pilnvērtīgu slimnīcas "Ainaži" darbību, kā arī pacientu aprūpi atbilstoši normatīvo aktu kārtībai.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Kišuro, kura pamatspecialitāte ir bērnu psihiatrija, pēc konstatētajiem pārkāpumiem "Ainažos" uz šo slimnīcu devās divas līdz trīs reizes nedēļā, tostarp svētdienā, un bija tur pa dienu.

Kā ziņots, kopš 29.janvāra, kad par Veselības inspekcijas (VI) konstatētajiem pārkāpumiem bērnu psihoneiroloģiskajā slimnīcā "Ainaži" uz pārbaudes laiku atcelta vadītāja Ilona Balode, slimnīcas darbība bija Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra valdes priekšsēdētāja Jāņa Buģina pārraudzībā, un slimnīcas darbības nodrošināšanai tika piesaistīti šī centra speciālisti.

Jau ziņots, ka tiesībsargs un Veselības inspekcija konstatējuši dažādus pārkāpumus bērnu psihoneiroloģiskajā slimnīcā "Ainaži". Pārkāpumi saistīti arī ar ārstniecības personāla, iespējams, neatbilstošu rīcību saistībā ar pacientu fiksāciju. Slimnīcā "Ainaži" konstatētais raisījis plašākas diskusijas par bērnu ar psihiskiem traucējumiem ārstēšanu Latvijā.