Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Atklātas, kādas ir pāvesta Franciska prasības, ierodoties Latvijā

© pixabay.com

“Pāvests plāno ierasties Latvijā 24. septembrī. Ja jau viņš brauc pie mums, tas nozīmē, ka mēs viņa acīs esam īpaši un viņš uzskata, ka viņa klātbūtne šeit ir vajadzīga,” Latvijas Romas katoļu Baznīcas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs sacīja RīgaTV 24 raidījumā "Dienas personība ar Veltu Puriņu". Viņš raidījumā atklāja, kur tieši viesosies Romas pāvests Franciska.

Stankevičs pauda, ka pāvests palūdzis, lai viņa braucienam no Rīgas lidostas nedod limuzīnu, bet gan vienkāršu mašīnu. Arhibīskaps norādīja, ka arī Romā pāvests pārvietojas ar pieticīgu auto: “Es atceros, ka Romā man taksometra šoferis piestāstīja pilnas ausis par to, ka uz viņu vislielāko iespaidu ir atstājis tas, ka pāvests brauc ar fordiņu, kuram ir 7 gadi, ka pāvests nemīl luksus mašīnas.”

Tālākajā ceļā gan pāvests pārvietosies ar speciālu auto. “Tālāk pa Rīgas centru te ir obligātais protokols, un viņam ir jāpārvietojas “papamobilī”. Un tāpat arī Aglonā,” sacīja Stankevičs.

Arhibīskaps arī pauda, ka vispieejamākās vietas, kur piedalīties pāvesta vizītē, būs Aglona un Doma laukums: “Vispieejamākā vieta, protams, būs Aglona, jo sakrālajā laukumā ir 200 000 vietu. Visi gribētāji varēs piedalīties. Es domāju, ka nebūs nekādu problēmu. Doma laukumā mēs plānojam izvietot ekrānus. Līdz ar to tie, kuri netiks iekšā, varēs ņemt dalību ar šo ekrānu starpniecību.”

Stankevičs uzsvēra, ka vizītē tiks diskutēts par Latvijai aktuālām tēmām. Viņš stāstīja, ka pāvests pēdējā laikā pievērsies pat korupcijas tēmai. “Viņa galvenā rūpe ir iedarbināt gan Baznīcas resursu, gan arī mūsu sabiedrības resursus, lai risinātu reālās problēmas. Tieši tāpēc cita starpā viņš ļoti nopietni ir pievērsies arī korupcijas problēmai,” sacīja arhibīskaps.