Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

"Mājai-kuģim" Pāvilostā pievērsīsies mērnieki

© Ekrānšāviņš no avīzes

Šodien Pāvilostas novadā, "mājas-kuģa" atrašanās vietā ieradīsies mērnieki no SIA "Latvijasmernieks.lv", lai apsekotu īpašumu robežas, informēja pašvaldības kancelejas vadītāja Arita Mūrniece.

Plkst.10 uz tikšanos aicināts "mājas-kuģa" īpašnieks, pašvaldība kā valsts īpašumā esošās zemes valdītāja, kā arī visi pieguļošo zemes gabalu īpašnieki. Trešdien paredzēts veikt robežu apsekošanu dabā un nepieciešamības gadījumā - arī robežu atjaunošanas un noteikšanas darbus.

Jau vēstīts, ka Pāvilostas pašvaldība lūgusi mērnieku pakalpojumus, lai noskaidrotu, vai stāvkrastā uzbūvētā "māja-kuģis" atrodas uz privātīpašnieka vai pašvaldības valdījumā esošās valsts zemes.

Pāvilostas novada būvvaldes vadītājs Jānis Grunbergs iepriekš skaidroja, ka, apsekojot objektu, pēc ortofotokartes konstatēts, ka tas atrodas uz valstij piederošās zemes.

"Tomēr mēs nezinām, kā tas saskan ar privātīpašuma "Oļi" zemes robežas plānu. Tāpēc pašvaldībai kā valsts īpašumā esošās tauvas joslas valdītājai uzdots veikt uzmērīšanu, lai definētu robežu punktus un noteiktu, vai tauvas joslas robeža saskan ar īpašuma "Oļi" rietumu robežu," sacīja būvvaldes vadītājs.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretārs Rinalds Muciņš norādīja, ka patlaban galvenais ir sagaidīt atbildi no Pāvilostas pašvaldības par to, uz kādas zemes konkrētā būve uzcelta - privātās vai valsts. Ja zemes īpašnieks ir valsts un tā nav sniegusi saskaņojumu kuģa būvniecībai, tad Pāvilostas pašvaldība ir tiesīga pieprasīt konstrukcijas nojaukšanu. Ja tā ir privāta zeme, kā norāda būves īpašnieks, tad nepieciešams lūgt Latvijas Jūras administrācijas atzinumu par objekta juridisko statusu un definīciju - vai tas joprojām ir būvniecības stadijā esošs pontons, kuģis vai kas cits.

Jau ziņots, ka netālu no Pāvilostas miljonāra Argoda Lūsiņa uzņēmums jūras malā ir uzslējis "māju-kuģi". Lai arī ēku celtniecība šajā vietā nav atļauta, māju atgādinošā konstrukcija tur ir tapusi, jo ir nodēvēta par būvniecības stadijā esošu pontonu peldlīdzekli. Īpašnieks ir solījis konstrukciju nolaist ūdenī, tomēr vairāku gadu garumā tas nav ticis izdarīts.

Lūsiņš pašvaldībai solījis "māju-kuģi" no kāpām aizvest līdz šī gada 1.jūlijam.