Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Autovadītājiem: Uz ceļiem ievieš transporta masas ierobežojumus

© F64

Pavasara šķīdoņa dēļ transporta masas ierobežojumi pašlaik ir ieviesti 70 Latvijas autoceļu posmos, informē "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Pavasara palu dēļ Zemgalē ir slēgts satiksmei vietējās nozīmes autoceļa Annenieki-Jaunpils posms. Slēgto ceļa posmu var apbraukt caur Bikstiem, izmantojot autoceļus Tukums-Auce-Lietuvas robeža no Jaunpils līdz Bikstiem un tad pa Liepājas šoseju līdz Anneniekiem.

Kā uzsver LVC, pavasarī, sākoties atkusnim uz grants autoceļiem, visā valsts teritorijā ir novērojams šķīdonis - pārmitrināts grants segums zaudē nestspēju un braukšanas apstākļi pasliktinās. Lai nestspēju zaudējušie autoceļi netiktu neatgriezeniski sabojāti, uz tiem tiek ieviesti autotransporta masas ierobežojumi - tiek liegta pārvietošanās transportam, kas smagāks par 10 tonnām.

Atļaujas kravu izvešanai šķīdoņa laikā netiek izsniegtas, satiksmes ierobežojumu ievērošanu kontrolē Valsts policija. Bez ierobežojumiem šķīdonī atļauts braukt operatīvajam un sabiedriskajam transportam, svaigpiena pārvadātājiem, kā arī transportam, kas izved kritušus lopus.

Šķīdonis uz grants ceļiem rodas pavasarī un rudenī, kā arī atkušņa laikā, kad uz ceļiem nonāk liels ūdens daudzums. Kā apgalvo LVC, transporta masas ierobežojumi šķīdoņa laikā ir vispāratzīta prakse, un to īsteno arī citās valstīs ar līdzīgiem klimatiskiem apstākļiem. Latvijas īpatnība esot tā, ka no visa valsts pārziņā esošā autoceļu tīkla vairāk nekā puse ir ceļi ar grants segumu, pārsvarā tie ir vietējās nozīmes ceļi ar nelielu satiksmes intensitāti.