Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Sērijveida dzīvokļu cenas Ventspilī ir no 400 līdz 600 eiro par kvadrātmetru

© F64

Sērijveida dzīvokļu cenas Ventspils centra rajonos pagājušajā gadā saglabājās nemainīgas - no 400 līdz 600 eiro par kvadrātmetru, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Latio" 2017.gada mājokļu tirgus pārskatā.

"Latio" gan piebilst, ka dzīvokļi teicamā tehniskā stāvoklī, tiek tirgoti par cenu līdz 800 eiro par kvadrātmetru. Pieprasītākie ir divu un trīs istabu dzīvokļi labā un teicamā stāvoklī, taču piedāvājums ir ierobežots. Ir interese arī par neremontētiem un neapdzīvojamiem dzīvokļiem ar iesāktu remontu.

"Latio" informē, ka Ventspilī, kur nav jauno projektu, pašvaldība plāno Vecpilsētā būvēt jaunu daudzdzīvokļu namu - ir iegādāta šim mērķim paredzētā zeme, un izstrādāts būvprojekts. Būvniecības darbi pašreiz vēl nav sākti.

Mājokļu tirgus aktivitātē 2017.gada otrajā pusgadā būtiskas izmaiņas nav novērotas, teikts pārskatā. Augstāks pieprasījums un darījumu skaits joprojām ir centra zonā un pilsētas daļā, kas atrodas Ventas upes kreisajā krastā, bet mazāks - Pārventas pilsētas daļā un Krievlaukos (Ventas upes labais krasts). Īpašumi pārsvarā tiek iegādāti ar mērķi tos lietot savām vajadzībām.

"Latio" speciālisti novērojuši, ka Vecpilsētas un centra zonā atsevišķām nelielām daudzdzīvokļu ēkām ir sākti renovācijas darbi un dzīvokļu īres tirgū tuvākajā nākotnē varētu parādīties vairāki mūsdienīgi atjaunoti dzīvokļi.

Daļa pircēju interesējas par renovētām vai nesen būvētām savrupmājām, kuru iegādes cena būtu mazāka nekā jaunas mājas būvniecības izmaksas, tomēr šādu īpašumu piedāvājumā ir maz, teikts pārskatā.

Pārsvarā dzīvojamās ēkas tiek celtas savām vajadzībām nevis tālākai realizācijai tirgū. Raksturīgākās cenas vecām savrupmājām ir 35 000 eiro līdz 60 000 eiro, bet jaunām - 100 000 eiro līdz 130 000 eiro apmērā.

Brīvu privātās apbūves zemesgabalu Ventspilī ir daudz, tirgū aktivitāte - zema, informē "Latio". Darījumi pārsvarā notiek pilsētas dienvidu daļā, kur ir izveidotas jaunas ielas ar nepieciešamajām inženierkomunikācijām. Cenas svārstās no astoņiem līdz 12 eiro par kvadrātmetru.