Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Lekcijās varēs uzzināt visaptverošu informāciju par e-veselību

© Ekrānšāviņš

Beidzot arī Latvijas iedzīvotājiem būs iespējams lekcijās uzzināt visaptverošu informāciju par e-veselību, jo Nacionālais veselības dienests aicina interesentus apmeklēt lekcijas par šīs elektroniskās sistēmas lietošanu un tajā pieejamajiem veselības jomas e-pakalpojumiem. Turklāt dienests norāda, ka lekcijas būs bezmaksas.

Izglītojošās lekcijas norisināsies Digitālās nedēļas ietvaros no šā gada 19. līdz 23. martam. Nacionālā veselības dienesta speciāliste Tanita Tamme Neatkarīgo informēja, ka lekciju laikā iedzīvotāji varēs uzzināt noderīgu informāciju par e-recepšu, e-darbnespējas lapu un citu e-veselības pakalpojumu lietošanu ikdienā, kā arī saņemt atbildes uz interesējošiem jautājumiem, piemēram, kā e-veselībā ierakstīt citu cilvēku savu e-recepšu zāļu iegādei, kā nepieciešamības gadījumā nosūtīt darba devējam apliecinājumu par atvērto e-darbnespējas lapu vai elektroniski pieprasīt slimības pabalstu Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai pēc e-darbnespējas lapas noslēgšanas.

Pirmā informatīvā lekcija par e-veselības pakalpojumiem norisināsies jau rīt, 20. martā, pulksten 12 Nacionālā veselības dienesta Centrālajā birojā (Rīga, Cēsu iela 31, k-3, 6. ieeja, konferenču zāle). Sadarbībā ar Kultūras informācijas sistēmu centru un novadu bibliotēkām lekcijas norisināsies arī vairākās bibliotēkās Rīgā un Latvijas reģionos. Savukārt Ventspilī lekcija par e-veselības pakalpojumu lietošanu norisināsies semināra E-medicīnas iespējas un zāļu reģistra priekšrocības iedzīvotājiem ietvaros.

E-veselības sistēmas lietošana no šā gada 1. janvāra ārstniecības iestādēm un aptiekām ir obligāta - darbnespējas lapu un valsts kompensējamo medikamentu recepšu aprite ir tikai elektroniska.

***

KUR NOTIKS LEKCIJAS PAR E-VESELĪBU?

• Nacionālajā veselības dienestā, Centrālajā birojā - 20. martā, plkst. 12 (Rīga, Cēsu iela 31, k-3, 6. ieeja, konferenču zāle)

• Latgales Centrālajā bibliotēkā - 20. martā plkst. 14 (Daugavpils, Rīgas iela 22a, 3. stāvs)

• Jelgavas pilsētas bibliotēkā - 21. martā plkst. 11 (Jelgava, Akadēmijas iela 26)

• Ventspilī sadarbībā ar Ventspils Digitālo centru - 21. martā plkst. 13 (Ventspils, Akmeņu iela 3)

• Rīgas Centrālajā bibliotēkā - 22. martā plkst. 15 (Rīga, Brīvības iela 49/53, 2. stāvs)

• Salaspils novada bibliotēkā - 22. martā plkst. 10 (Salaspils, Enerģētiķu iela 9)

• Smiltenes novada bibliotēkā - 22. martā plkst. 14 (Smiltene, Baznīcas laukums 13)

Avots: Nacionālais veselības dienests