Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

Šadurskis lepojas: Šogad sporta nozarei ir pēdējos gados lielākais budžets

© F64

2018.gadā sporta nozare var lepoties ar lielāko valsts budžetu pēdējos gados, uzrunā Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālasamblejas dalībniekiem atgādināja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V).

Šadurskis uzsvēra, ka, lai arī LOK Ģenerālās asamblejas sesijas ir ikgadējs pasākums, kurā satiekas Olimpiskās kustības vadošās organizācijas un federācijas, katra sesija tomēr tiek sagaidīta ar kaut ko iezīmīgu - šogad tās ir Ziemas olimpiskās spēles, kas pa visam nesen noslēdzās Dienvidkorejas pilsētā Phjončhanā.

Četrgades nozīmīgākās sacensības ir kaut kas vairāk par sabiedrības uzmanību un sportistu startiem, skaidroja politiķis, uzsverot, ka tā ir valsts, pašvaldību un sporta organizāciju sadarbība, prioritāšu noteikšana un publisko resursu plānošana un sadalīšana.

"Latvijas dalība Olimpiskajās spēlēs ir arī valsts tēla jautājums, iespēja veicināt Latvijas atpazīstamību pasaulē, tāpēc jo svarīgāka ir katras iesaistītās puses atbildība un ieguldījums," pārliecināts ministrs.

Sporta nozare 2018.gadā var lepoties ar lielāko valsts budžetu pēdējos gados, būtisku tā daļu veido ieguldījumi sporta infrastruktūras attīstībā, atgādināja Šadurskis. Viņš uzsvēra, ka šādi valsts budžeta akcenti ir skaidrs signāls par visām sabiedrības grupām - no tautas sporta līdz augstas klases sasniegumu sportam pieejamas sporta infrastruktūras attīstību Latvijas reģionos - Liepājā, Rīgā, Ventspilī, Daugavpilī, Valmierā un citās Latvijas pilsētās.

Publisko finanšu resursu plānošanā un sadalījumā arvien aktuālāks kļūst jautājums par efektivitāti un stratēģiju - kas ir mūsu stiprās puses, kādiem mērķiem būtu prioritāri jānovirza finanšu līdzekļi, vienlaikus paturot prātā, ka sporta nozarei jāattīstās harmoniski un ievērojot sporta nozares vēsturisko attīstību, teica politiķis.

"Valsts ir jūsu stratēģiskais partneris, un par daudziem sporta nozarei būtiskiem jautājumiem ir jāpanāk vienprātība tikai pēc abpusējas un konstruktīvas sadarbības," norādīja ministrs.