Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Advokāta Gobzema atklāsmes: Mums ir slikts tieslietu ministrs

© F64

"Protams, ka mums ir slikts tieslietu ministrs," advokāts Aldis Gobzems izteica savu pārliecību RīgaTV 24 raidījumā "Preses klubs", kritizējot tieslietu ministru Dzintaru Rasnaču ("Nacionālā apvienība") un Latvijas tiesu sistēmu kopumā. Viņš atzina, ka viņam kā advokātam tā nepiedienētos teikt, tomēr viņš to nevar noliegt.

Gobzems uzskata, ka pašlaik sistēmas iekšienē jūtams, ka nav vēlēšanās risināt nopietnas problēmas. Tieslietu ministrijas pārstāvji vien formāli atrādās sabiedrībai. “Cilvēkiem, kas varbūt nesaprot to tēmu, ir formāla atrādīšanās, bet cilvēkiem, kas saprot to tēmu, ir skaidrs, kas sistēmā notiek un kas būtu jālabo. Tās nav neizdarāmas un nesaprotamas lietas. Jautājums ir, vai ir vēlēšanās tās risināt,” sacīja advokāts.

Viņš norādīja, ka ministrija savā komunikācijā ar sabiedrību uzsver tādas lietas kā pirmslaulību kursus, nevis nopietnas pārmaiņas sistēmā, tādējādi mēģinot piesaistīt elektorātu: “Daudz aktuālāk ir nevis risināt problēmas pēc būtības, bet piedāvāt publiskajā polemikā pseidoproblēmas. Jo ar tām pseidoproblēmām ir kaut kāds savs elektorāts, kuru var noturēt.”