Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Speciālisti brīdina: Upēs gaidāms ūdens līmeņa celšanās maksimums

© F64

Saskaņā ar meteoroloģiskajām prognozēm no 5.aprīļa līdz 8.aprīlim Zemgales upēs gaidāms ūdens līmeņa celšanās maksimums, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Lielupes baseinā ūdens līmenis paaugstinās jau kopš 31.marta. Saskaņā ar pašreizējām meteoroloģiskajām prognozēm, ūdens līmeņa celšanās intensitāte saglabāsies un gaidāms, ka tuvākajās diennaktīs applūdīs Lielupes augšteces palienes. Pie Jelgavas ūdens līmenis šonedēļ var būt tuvs palieņu applūšanas līmenim vai nedaudz pārsniegt to, bet lejtecē upes palienes var tikt applūdinātas.

LVĢMC eksperti neizslēdz iespēju, ka arī citu Zemgales upju palienes turpmāko dienu laikā var applūst.

Kā ziņots, trešdienas pēcpusdienā Latvijas dienvidos gaisa temperatūra tuvosies +15 grādu atzīmei, liecina sinoptiķu prognozes.

Naktī uz trešdienu valsts lielākajā daļā gaidāms neliels lietus un slapjš sniegs, daudzviet veidosies migla. Minimālā gaisa temperatūra būs -1..+4 grādi.

Dienā migla galvenokārt izklīdīs, bet saule uzspīdēs tikai vietām. Valsts rietumu un centrālajā daļā daudzviet gaidāms neliels lietus.

Pūšot lēnam līdz mērenam dienvidu vējam, maksimālā gaisa temperatūra trešdien gaidāma no +6 grādiem Rīgas līča Kurzemes piekrastē līdz +12..+15 grādiem valsts dienvidos.