Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Valsts policija brīdina interneta lietotājus

© F64

Valsts policijas Kibernoziegumu apkarošanas nodaļa vērš interneta lietotāju uzmanību dažādu interneta vietņu un pārlūku vārdā rīkotām iespējamām viltus akcijām, kurās interneta lietotāji aicināti piedalīties neeksistējošās loterijās, lai laimētu vērtīgas balvas – jaunākos viedtālruņus, datorus un citas vērtīgas lietas.

Loterijas būtība - atbildot pareizi uz četriem jautājumiem, tiek izlozēti vairāki pareizo atbilžu autori, kuri savā īpašumā it kā saņems kādu vērtīgu balvu. Tomēr, lai laimestu saņemtu, personām ir jāsniedz savi personīgie un bankas kartes dati. Šāds aicinājums rada aizdomas, ka tādā veidā tiek izkrāpti fizisko personu dati.

Valsts policijas Kibernoziegumu apkarošanas nodaļas pieredze liecina, ka šādi krāpnieciskie gadījumi nav retums. Piemēram, šobrīd aktualizējušās šāda veida loterijas, kuras it kā rīko “Firefox” un “Google”, tomēr, kā noskaidrots, minētie resursi šādas akcijas publiskajā interneta tīklā nav organizējuši. Tāpēc aicinām interneta lietotājus būt uzmanīgiem un rūpīgi izvērtēt savas darbības tīmeklī, lai nekļūtu par krāpnieku upuriem.