Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Facebook pārstāvji ierodas Latvijā

© F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jēkabs Straume šodien Rīgā, Valsts kancelejas telpās, tiksies ar kompānijas "Facebook" pārstāvjiem, pavēstīja KNAB pārstāve Laura Dūša.

Jau vēstīts, ka 4.aprīlī, Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" Straume paziņoja, ka kompānija "Facebook" vēlas, lai vēlēšanas Latvijā būtu caurskatāmas, turklāt kompānijas pārstāvji plāno apmeklēt Latviju.

KNAB iepriekš sāka komunikāciju ar lielāko sociālo tīklu turētājiem jautājumā par partiju reklāmām un kampaņām internetā, proti, vai sociālajos tīklos ir iespējama apmaksāta politiska aģitācija. KNAB aicināja sazināties un sadarboties ar kompāniju "Google", kurai pieder videofailu apmaiņas serviss "Youtube", kompāniju "Facebook", kā arī ar sociālā tīkla "VKontakte" un "Odnoklassniki" īpašniekiem, skaidroja Straume.

"Uz doto brīdi iniciatīva ir no "Facebook" puses, kas ir sazinājies ar mums," norādīja Straume. Pēc viņa rīcībā esošās informācijas, Valsts kanceleja esot iesaistīta "Facebook" pārstāvju vizītes Latvijā organizēšanā. "Viņi ("Facebook") vēlas individuāli strādāt ar KNAB. Viņu vēstījums ir tāds, ka viņiem rūp, ka vēlēšanas Latvijā būtu tīras un caurskatāmas," norādīja Straume.