Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Pensionāru federācija: Saistībā ar OIK iedzīvotājiem jāatmaksā pārmaksātais

© F64

Latvijas valdībai nekavējoties ir jāpārskata elektrības obligātā iepirkuma komponentes (OIK) politika un iedzīvotājiem jāatmaksā pārmaksātās summas, šādu nostāju valdes sēdē pagājušajā nedēļā pieņēmusi Latvijas Pensionāru federācija (LPF).

LPF skatījumā, valsts enerģētikas politika, ieviešot OIK, maksu par elektroenerģiju ir padarījusi neprognozējamu, "radot situāciju, ka vecākās paaudzes iedzīvotāji daudzos gadījumos ir spiesti atteikties no elektroenerģijas lietošanas nepieciešamajā apjomā". "OIK turpinām maksāt par elektroenerģiju, kurai nav nekāda sakara ar atjaunojamiem un valsts iekšējiem energoresursiem - ūdens, vējš, saule," uz maksājuma kļūdaino raksturu norāda federācija.

Jau ziņots, ka valdošās koalīcijas partijas ir atbalstījušas ieceri par augsta līmeņa darba grupu, kurai līdz 1.augustam būtu jāizstrādā rīcības plāns OIK atcelšanai.

Pēc publiski izskanējušās informācijas par atsevišķu koģenerācijas elektrostaciju neatbilstību Ministru kabineta noteikumu prasībām Ekonomikas ministrija, līdztekus normatīvās bāzes pilnveidošanai, veic auditu sēriju, lai analizētu un vērtētu visu iesaistīto iestāžu un uzņēmēju rīcību un pieņemto lēmumu leģitimitāti.