Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Slimnīcā "Ainaži" sākts vēl viens kriminālprocess

© F64

Pirmdien Tiesībsarga birojs saņēmis informāciju no policijas, ka bērnu psihoneiroloģiskajā slimnīcā “Ainaži” ir uzsākts vēl viens kriminālprocess par krāpšanu lielos apmēros vai organizētā grupā, intervijā “900 Sekundēm” atklāja tiesībsargs Juris Jansons.

“Tas ir saistībā ar Krimināllikuma 177. panta trešo daļu, kas faktiski jau dod tādu diezgan, diezgannopietnu indikāciju,ka tie pārkāpumi, visticamāk, ir diezgan nopietni,” piebilda Jansons.

177. panta trešā daļa ir par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa, vai ja tā izdarīta, iegūstot narkotiskās, psihotropās, stipri iedarbīgās, indīgās vai radioaktīvās vielas, sprāgstvielas, šaujam­ieročus vai munīciju.

Jautājot, vai pārkāpums saistīts ar finanšu līdzekļiem, tiesībsargs atteicās no komentāriem, norādot, ka viņam nav šādas informācijas. “Ja arī būtu, tad, visticamāk, es to nevarētu izpaust.”

Jau ziņots, ka tiesībsargs un Veselības inspekcija konstatējuši dažādus pārkāpumus bērnu psihoneiroloģiskajā slimnīcā ”Ainaži”. Pārkāpumi saistīti arī ar ārstniecības personāla, iespējams, neatbilstošu rīcību saistībā ar pacientu fiksāciju. Slimnīcā ”Ainaži” konstatētais raisījis plašākas diskusijas par bērnu ar psihiskiem traucējumiem ārstēšanu Latvijā.