Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Šodien visā Latvijā aicina lifta vietā izmantot kāpnes

© F64

Latvijas Tautas sporta asociācija aicina šodien piedalīties Dienā bez lifta un pārvietoties, izmantojot kāpnes.

Diena bez lifta ir daļa no "NowWeMOVE" kampaņas, ko sāka Starptautiskā sporta un kultūras asociācija (ISCA). Šogad dalībnieku aktivitāte, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir lielāka.

Latvijas Tautas Sporta Asociācija sadarbībā ar viesnīcu "Avalon Hotel Riga" aicina ikvienu izaicināt sevi un uzkāpt viesnīcas "Avalon" astotajā stāvā, kāpējiem dāvājot atlaižu kuponu mielastam šajā viesnīcā.

Latvijas Tautas sporta asociācija tāpat izsludinājusi video konkursu augstskolām, piedāvājot šodien augstskolas vai studentu pašpārvaldes sociālā tīkla "Facebook" kontā publicēt video, kas veltīts dienai bez lifta. Ierakstā jāizmanto mirkļbirkas #NoElevatorsDay #TakeTheStairs #Izmantokāpnes.

Arī Latvijas Nacionāla bibliotēka šodien aicinās darbiniekus un apmeklētājus liftu vietā izmantot kāpnes. Papildu bibliotēka sagatavos apskatei grāmatu izlasi par veselīgu dzīvesveidu.

Savukārt Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) Dzirciema ielā 16 no plkst.10 līdz 14 notiks Veselības diena, kuras laikā RSU darbinieki un studenti aicināti ziedot asinis un veikt vienkāršas veselības pārbaudes. Tāpat šajā dienā arī RSU darbinieki un studenti tiks aicināti lifta vietā izmantot kāpnes.