Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Brīdina par viltus darba devēju, kura dēļ var "iekulties" milzu parādos

© Scanpix

Kāda pensionāre nolēmusi piepelnīties, tāpēc portālā ss.lv ievietojusi sludinājumu, norādot, ka meklē darbu. Kāds jauns vīrietis darbu arī piedāvājis, piesolot gana labu algu - 700 eiro "uz rokas" taču vispirms gan palūdzis pieeju kundzes internetbankai, vesta raidījums "Bez Tabu".

Piekļuvi internetbankai vīrietis vēlējies tādēl, lai it kā varētu pārliecināties par to, ka kundze nav parādniece.

Sieviete prasīto informāciju iedevusi. "Vēlāk “SMScredit” un “Vivus” man atsūtīja, ka nomainīts mans e-pasts. Viņi noteikti gribēja ņemt no bankas kredītus," secina pensionāre, kas sapratusi - "iekritusi" krāpnieku lamatās, tāpēc vēlas brīdināt citus.

Kā skaidro raidījums, visticamāk, par darba devēja patiesajiem nolūkiem būtu uzzinājusi tikai tad, kad viņas vārdā jau būtu paņemts kredīts. Šoreiz izglāba brīdinājuma īsziņa no ātro kredītu uzņēmumiem, tāpēc uzreiz bloķējusi kontu, un tikusi cauri sveikā vien ar rūgtu mācību.
Policijā informē, ka šobrīd ļoti aktuāls noziegumu veids ir kredītu noformēšana uz citas personas vārda. Un cietušie, kas uztic sensitīvu informāciju trešajām personām, esot daudz. Nekādā gadījumā nedrīkst dot savus datus trešajām personām, jo tā var iedzīvoties ļoti lielās finansiālās nepatikšanās.
Avots: Bez Tabu