Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Bijušais Latvijas ārlietu ministrs: Ja Latvijā atnāci kā okupants, tad tagad vācies prom!

© F64

Bijušais Latvijas ārlietu ministrs Georgs Andrejevs uzskata, ka valstī joprojām tiek apkarotas Padomju Savienības okupācijas sekas.

Sarunā ar mixnews.lv, Andrejevs pauž pārliecību, ka pie šo seku saglabāšanās vainīga gan Kremļa piekoptā politika, gan ''Eiropas neizlēmība''.

''Ja atnāci kā okupants, tad tagad vācies prom,'' sacījis Andrejevs.

Eksministrs atgādina par Ženēvas konvencijās rakstīto, ka okupētas valsts teritorijā nedrīkst ievest savus pilsoņus, vai atstāt armiju.

''Ja atnāci kā okupants, tad tagad vācies prom,'' sacījis Andrejevs. ''Tā vajadzēja būt arī Baltijas valstu agresora gadījumā. Bet šajā gadījumā likumi nez kapēc nedarbojas!''

Valda Birkava valdības ministrs ir neizpratnē par šo situāciju: ''Kāpēc? Vāciešus izmest bija pareizi, bet veicināt krievu aizbraukšanu - ''nē, nē, nekādā gadījumā!''...''

Andrejevs uzskata, ka krievu palikšanu Latvijā neviens starptautiski nav nosodījis, jo ''visi ar Krieviju vēlas mieru''.

Visbeidzot, viņš arī atbalsta prokrievisko televīzijas kanālu aizliegšanu Latvijā, jo to mērķis ir ''šķelt Latvijas sabiedrību''.

''Visa mana laika ārlietu ministra amatā, kā arī vēlāk kā vēstniekam Kanādā un jo īpaši kā loceklim Eiropas padomē, to vien nācās darīt, kā atsit Kremļa uzbrukumus,'' sacīja Andrejevs.