Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Londonā sestdien norisināsies Latviešu kultūras diena

© SWNS.com / Scanpix

Londonā šodien norisināsies Latviešu kultūras diena, kuras laikā paredzēts gājiens un dažādi koncerti, liecina portāla "latviesi.com" publicētā informācija.

Latviešu kultūras dienas mērķis ir iepazīstināt Lielbritānijā dzīvojošu tautu pārstāvjus ar latviešu kultūru un tradīcijām.

Visas dienas garumā līdz plkst.17:30 Londonas centrālās daļas tirgus laukumā "Spitalfields Market" uzstāsies latviešu deju kopas - "Kamoliņš", "Londona Dejo", "Jumis", "Zīlaine", "Jautrais Pāris", Londonas Latviešu skolas bērni, "Straumēni", "Kaķīši", "Sakta", "Rakstā" un "Salinieki".

Pasākumā koncertēs arī daži kori - "eLVē" no Īrijas, Londonas Latviešu koris un "Straumēnu jauktais koris", kā arī folkloras kopas "Austrumkalns", "Novadi", "Dūdalnieki", "Kokļu zapte" un "Žeperi". Darbosies arī amatnieku tirdziņš, kurā varēs iegādāties dažādas lietas no Latvijas.

Latviešu kultūras diena Londonā plkst.11.30 iesāksies ar dalībnieku gājienu no "Christ Church Spitalfields" uz tirgus laukumu, kur pasākumu svinīgi atklās Latvijas vēstniece Lielbritānijā Baiba Braže un Londonas lordmērs Čārlzs Bovmens.

Latviešu kultūras dienas svētku gājienā un atklāšanā Londonas "Spitalfield" tirgū piedalīsies arī Ārlietu ministrijas (ĀM) parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica.