Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas nepilsoni apsūdz mēģinājumā piedalīties konfliktā Austrumukrainā

© F64

Drošības policija (DP) rosinājusi sākt kriminālvajāšanu pret Latvijas nepilsoni Artjomu Skripņiku par mēģinājumu prettiesiski piedalīties bruņotā konfliktā Ukrainas austrumos.

Līdz šim izdevies aizturēt vien daugavpilieti Skripņiku, kuru pirmās instances tiesa attaisnojusi.

DP informēja, ka tā 7.maijā rosinājusi sākt kriminālvajāšanu pret Latvijas nepilsoni par mēģinājumu iesaistīties tādā noziedzīgā organizācijā (apvienībā), kuras sastāvā ir vismaz piecas personas, un kas izveidota nolūkā izdarīt sevišķi smagus noziegumus pret valsti, kā arī par mēģinājumu prettiesiski piedalīties bruņotā konfliktā Ukrainas austrumos.

2017.gada 17.novembrī sāktajā kriminālprocesā noskaidrots, ka persona mēģināja iesaistīties Ukrainas austrumos bāzētā noziedzīgā militāri apmācītā organizācijā, kas izveidota nolūkā izdarīt sevišķi smagus noziegumus pret valsti, sniedzot militāru atbalstu Ukrainas valsts teritoriālās vienotības graušanai.

DP norādīja, ka persona jau iepriekš bija nonākusi DP redzeslokā, proti, iepriekš DP pret to ir rosinājusi sākt kriminālvajāšanu pēc Krimināllikuma panta par prettiesisku piedalīšanās bruņotā konfliktā ārvalstīs paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm.

Kā ziņots, DP iepriekš sākti pieci kriminālprocesi pret deviņām personām, kuras piedalījušās konfliktā Ukrainā un darbojušās prokremliskajās noziedzīgajās organizācijās Austrumukrainā.

Līdz šim izdevies aizturēt vien daugavpilieti Skripņiku, kuru pirmās instances tiesa attaisnojusi. Skripņika lietā prokuratūra iesniegusi protestu, bet pērn novembrī DP Skripņiku jau atkal aizturēja par mēģinājumu atkārtoti prettiesiski iesaistīties bruņotā konfliktā Ukrainas austrumos.

Pārējie Latvijas iedzīvotāji izsludināti meklēšanā.