Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Rostovskis: Ēnu ekonomiku var apkarot, mainot pilsoņu attiecības ar valsti

© F64

Lai mazinātu ēnu ekonomikas īpatsvaru, ir būtiski izprast tās cēloņus nevis cīnīties ar sekām, un ēnu ekonomikas cēloņi ir jebkura pilsoņa personiskās attiecības ar valsti, trešdien konferencē "Ēnu ekonomika Latvijā" sacīja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) prezidents Aigars Rostovskis.

Ēnu ekonomikā cēloņi ir jebkura pilsoņa personiskās, es pat teiktu, intīmās attiecības ar valsti.

Rostovskis norādīja, ka pēdējos gados Latvijā vairāk norit cīņa ar ēnu ekonomikas sekām nevis cēloņiem, lai gan būtiski izprast tās cēloņus. "Ēnu ekonomikā cēloņi ir jebkura pilsoņa personiskās, es pat teiktu, intīmās attiecības ar valsti," sacīja Rostovskis, paskaidrojot - ja pilsoņu attiecības ar valsti ir labas, tad ēnu ekonomika samazināsies, bet, ja tās nav labas, ēnu ekonomikas īpatsvars saglabāsies esošajā līmenī vai pieaugs.

Rostovskis aicināja klātesošos konferencē vairāk diskutēt par cēloņiem ēnu ekonomikā nevis tās sekām. Pēc viņa sacītā, lai ēnu ekonomikā būtu nevis izaugsme, bet fundamentāls kritums, pilsoņiem jāmaina attiecības ar valsti.

Jau ziņots, ka Rīgas Ekonomikas augstskolas ("SSE Riga") Ilgtspējīga biznesa centra direktors, Ēnu ekonomikas indeksa Baltijas valstīs līdzveidotājs Arnis Sauka šodien Latvijas Radio paudis, ka atšķirībā no iepriekšējiem gadiem 2017.gadā ēnu ekonomika Latvijā ir pieaugusi.

Trešdien Rigā notiek "SSE Riga" un LTRK rīkotā astotā ikgadējā konference "Ēnu ekonomika Latvijā", kuras laikā iecerēts prezentēt jaunāko "SSE Riga" Ēnu ekonomikas indeksu Baltijas valstīs.

Konference tiek rīkota kā trīspusējas sadarbības forums starp uzņēmējiem, akadēmisko vidi un valsts pārstāvjiem ar mērķi informēt, uzklausīt, diskutēt un izdarīt secinājumus, kas ļautu apvienot visu trīs pušu kompetences un resursus cīņā ar ēnu ekonomiku un veicinātu labklājīgas un konkurētspējīgas valsts attīstību.