Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

LM aicina - iedzīvotāji var radīt simtgades svētkus aprūpes centru iemītniekiem

© F64

Labklājības ministrija (LM) par godu simtgades svinībām aicina ikvienu radošo kolektīvu vai indivīdu, draugu kompāniju vai uzņēmumu palīdzēt radīt svētkus valsts sociālo aprūpes centru (VSAC) iemītniekiem, informēja ministrijas pārstāvis Egils Zariņš.

Zariņš atzīmēja, ka arī šobrīd par svētku svinēšanu VSAC ir padomāts.

Pēc Zariņa paustā, LM aicina pieteikties mūziķus, māksliniekus, dejotājus un citus radošus cilvēkus, kas vēlētos Latvijas jubilejas gadā ar savu priekšnesumu sniegt svētku sajūtu aprūpes centru iemītniekiem.

Zariņš atzīmēja, ka arī šobrīd par svētku svinēšanu VSAC ir padomāts - plānoti pasākumi visa gada garumā. Piemēram, 29.jūnijā VSAC "Zemgale" filiālē "Jelgava" notiks Latvijas simtgades dziesmu festivāls "Skani, Latvija, skani", kurā piedalīsies solisti, dueti un ansambļi no VSAC, kā arī viesi no aprūpes centra Lietuvā.

Savukārt VSAC "Vidzeme" filiālē "Ropaži" 23.augustā notiks sarīkojums "Sadosimies rokās vienotai Latvijai", kurā tiks pieaicināti vietējās pašvaldības pārstāvji, kuri piedalījušies vēsturiskajā "Baltijas ceļā" un nodarbojušies ar vietējo iedzīvotāju informēšanu un piesaisti tam. VSAC "Latgale" filiāle "Krastiņi" pirms Vasarsvētkiem, 19.maijā, rīkos ģimenes dienas pasākumu, kura laikā cita klienti ar radiniekiem stādīs filiāles dārzā augļu kokus. "Kalkūnos" 23.maijā iecerēta puķu dobes "Latvijas kontūra" svinīga atklāšana.

Zariņš informēja, ka, lai Latvijas simtgades svētki aprūpes centru iemītniekiem būtu vēl košāki, interesentus, kas var iepriecināt viņus, aicinātām sazināties ar VSAC pārstāvjiem.