Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Eksprezidente Modes muzejam nodevusi unikālu modes mākslinieka darbu

© Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency

Latvijas eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga Modes muzeja rīcībā nodevusi kleitu, kuru otrās inaugurācijas ballei Valsts prezidentes amatā 2003.gadā veidoja modes mākslinieks Aleksandrs Bibergals.

Vīķe-Freiberga arī tikusies ar modes vēsturnieku un mākslinieku Aleksandru Vasiļjevu. Modes muzejs Rīgā, Grēcinieku ielā 24, tika atvērts 2016.gada rudenī sadarbībā ar "Aleksandra Vasiļjeva fondu". Privāto muzeju veidojusi un vada arhitekte Nataļja Muzičkina.

"No sirds priecājos iepazīties un tikties ar apdāvināto, radoši mutuļojošo Aleksandru Vasiļjevu! Esmu gandarīta nodot Modes muzeja rīcībā kleitu, kuru otrās inaugurācijas ballei Valsts prezidentes amatā 2003.gadā veidoja Aleksandrs Bibergals," sociālajos tīklos raksta Vīķe-Freiberga.

Aleksandrs Vasiļjevs ir dzimis 1958.gadā Maskavā pazīstamu teātra mākslinieku ģimenē, 1982.gadā viņš pārcēlās uz Parīzi. 25 pasaules valstīs Vasiļjevs radījis vairāk nekā 100 dekorācijas vadošo teātru baletiem un operām, kā arī daudziem pazīstamiem teātru uzvedumiem un filmām.

Kā vieslektors viņš lasa lekcijas un vada meistarklases par modi un skatuves dizainu vairākās valodās daudzās pasaules koledžās un universitātēs. Vasiļjevs ir daudzu grāmatu autors, strādājis kā žurnālu "Vogue" un "Harper's Bazaar" krievu valodas izdevumu speciālais korespondents Parīzē. Viņa tērpu un aksesuāru kolekcija ar 55 000 priekšmetu ir viena no trim lielākajām privātajām tērpu kolekcijām pasaulē.