Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Bordāna partija negrib veidot vienotu vēlēšanu sarakstu ar "KPV LV"

© F64

Jaunā konservatīvā partija (JKP) neatsauksies partijas "KPV LV" Ministru prezidenta amata kandidāta advokāta Alda Gobzema rosinājumam veidot kopīgu sarakstu 13.Saeimas vēlēšanām, pavēstīja JKP vadītājs Jānis Bordāns.

Premjera kandidāts ierakstā norādījis, ka arī noraidoša atbilde ir vērtīga turpmāk pieņemamo lēmumu kontekstā.

Aicinājums veidot kopēju sarakstu publicēts Gobzema sociālā tīkla "Facebook" profilā, kurā skaidrots, ka Gobzems redz JKP kā potenciālu sadarbības partneri nākotnē. "Aicinu JKP apsvērt ideju saliedēt un apvienot spēkus, veidojot kopīgu un izcili spēcīgu "KPV LV" un JKP sarakstu 13.Saeimas vēlēšanām, ievērojot abpusēji cieņpilnu attieksmi un kopīgi izvēloties labāko premjera amata kandidātu savstarpējas atklātas konkurences cīņā," skaidro Gobzems.

Premjera kandidāts ierakstā norādījis, ka arī noraidoša atbilde ir vērtīga turpmāk pieņemamo lēmumu kontekstā.

Savukārt Bordāns aģentūrai LETA norādīja, ka JKP neveidos kopīgu sarakstu ar "KPV LV", ņemot vērā, ka Jaunās konservatīvās partijas mērķis ir būt par nopietnu, ilglaicīgu konservatīvu partiju, savukārt Gobzema politiskais spēks pārstāv citu politisko spārnu.

Politiķis akcentēja, ka par šo jautājumu "KPV LV" vajadzēja domāt vēl pirms šīs partijas dibināšanas un jau tolaik pievienoties Jaunajai konservatīvajai partijai. Ņemot vērā, ka JKP ir konservatīvs spēks ar "skaidri definētām vērtībām", savukārt "KPV LV" pārstāv "cienījamu populistisko spārnu", abu partiju vēlētāji varētu nesaprast kopīga saraksta veidošanu, skaidroja Bordāns.

Reizē JKP līderis novēlēja "KPV LV" veiksmi vēlēšanās, norādot, ka pēc tām abi politiskie spēki varētu būt tuvākie sabiedrotie. Bordāns gan arī piebilda, ka nav tieši saņēmis piedāvājumu no "KPV LV" par kopīga saraksta veidošanu.

Pētījumu aģentūras SKDS aprīlī veiktās aptaujas dati liecina, ka JKP aprīlī atbalstītu 3,7% no aptaujātajiem iedzīvotājiem, savukārt "KPV LV" - 2,4%.