Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Pensionāru federācija atklājusi kļūdu pensiju indeksācijas formulā

© F64

Latvijas Pensionāru federācija (LPF) pensiju indeksācijas formulā konstatējusi kļūdu, kas noteikti jāpārbauda, pēc tikšanās ar federācijas pārstāvjiem sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Arī LPF vadītājs Andris Siliņš (ZZS) norādīja, ka federācijas Pensiju komisijas vadītājs Jānis Felsbergs, kurš daudz pēta starptautisku pieredzi, atklājis "loģisku kļūdu", kas pieļauta pensiju indeksācijas formulā.

Pēc viņa paustā, trešdien, tiekoties ar LPF pārstāvjiem, tika pārrunāts šogad sasniegtais pensiju jomā, taču saruna atdūrās pret pensiju indeksācijas jautājumu, kur vēl nepieciešama speciālistu tikšanās. LPF apgalvo, ka pensiju indeksācijas formulā ir kļūda, un šis jautājums noteikti jāpārbauda, uzsvēra premjers.

Viņš piebilda, ka LPF ir augsta līmeņa kompetence savas jomas jautājumu risināšanā, kā arī tajā, ko valdība var, bet ko nevar izdarīt.

Arī LPF vadītājs Andris Siliņš (ZZS) norādīja, ka federācijas Pensiju komisijas vadītājs Jānis Felsbergs, kurš daudz pēta starptautisku pieredzi, atklājis "loģisku kļūdu", kas pieļauta pensiju indeksācijas formulā. Tāpat saņemts arī Latvijas Darba devēju konfederācijas eksperta Pētera Leiškalna slēdziens par atklāto, arī Leiškalns atzinis, ka formulā nepieciešami labojumi.

Leiškalns gan aģentūrai LETA norādīja, ka kļūda formulā ir vairāk tehniska un tās novēršana būtiskas izmaiņas pensijas apmērā neieviesīs.

Siliņš norādīja, ka premjers informēts par LPF atklājumu, un tagad viņam no savas puses jāpārbauda, vai ar pensiju indeksācijas formulu viss ir kārtībā.