Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Bērnu slimnīcas fondam gada laikā izdevies piesaistīt vairāk nekā miljonu eiro

Attēlam ir ilustratīva nozīme. © F64

Pagājušajā gadā Bērnu slimnīcas fondam atbalsts sniegts 1 007 505 eiro apmērā, informēja fonda pārstāve Santa Ivanova.

Pēc viņas paustā, pateicoties ziedojumiem, paveikts ļoti daudz, piemēram, kopumā sniegts atbalsts vairāk nekā 300 bērniem, sarūpēts aprīkojums vairākām nodaļām, uzlabojot gan pacientu, gan vecāku apstākļus.

Pēc viņas paustā, pateicoties ziedojumiem, paveikts ļoti daudz, piemēram, kopumā sniegts atbalsts vairāk nekā 300 bērniem, sarūpēts aprīkojums vairākām nodaļām, uzlabojot gan pacientu, gan vecāku apstākļus.

Vienlaikus ar fondam ziedoto finansējumu Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) novietnē "Gaiļezers" radīts jauns rotaļu laukums bērniem ar kustību traucējumiem un pacientiem ar psihiskām saslimšanām, izveidots autisma kabinets bērniem ar autiskā spektra traucējumiem, sākts Mātes piena bankas izveides projekts, kā arī atbalstīta slimnīcas personāla izaugsme.

Vienlaikus šodien BKUS daudzfunkcionālajā korpusā tika atklāts Bērnu slimnīcas fonda informācijas centrs. Šis ir Latvijā pirmais labdarības organizācijas informācijas centrs, un fonda mērķis ir kļūt sabiedrībai vēl pieejamākam un atvērtākam, piebilda Ivanova.

Jaunatklātajā Bērnu slimnīcas fonda informācijas centrā būs iespējams iepazīties ar fonda darbību, aktuālajiem projektiem un ziedošanas iespējām, uzzināt par ziedojumu izlietojumu, aprunāties ar fonda darbinieku un uzzināt par iespējām saņemt palīdzību, ziedot naudu interaktīvajā ziedojumu kastē, kā arī speciālisti, taupot savu laiku, varēs ērti satikt fonda darbiniekus un saņemt atbildes uz jautājumiem saistībā ar saviem pacientiem.

Pēc Bērnu slimnīcas fonda vadītājas Lienes Dambiņas paustā, doma par Bērnu slimnīcas fonda informācijas centra izveidi ir aizgūta no ārvalstu pieredzes, jo visās lielākajās bērnu slimnīcās ārzemēs ir šāds labdarības organizācijas informācijas stends.

Dambiņa norādīja, ka arī Bērnu slimnīcas fonds vēlas būt vēl pieejamāks un atvērtāks sabiedrībai - gan bērnu vecākiem, kuriem nepieciešama palīdzība, gan ziedotājiem, kuri vēlas atbalstīt slimnīcas darbu un mazos pacientus. "Bieži vien pacientu vecāki mūs meklē slimnīcas teritorijā, tāpēc šāds centrs būs ļoti noderīgs, jo viegli atrodams un šeit laikā no plkst.9 līdz 16 vienmēr būs fonda darbinieks," sacīja fonda vadītāja.