Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Prognoze: Līgo naktī lietus nelīs

© F64

Dabas vērotājs Vilis Bukšs savā blogā pastāstījis, kāds laiks gaidāms jūnijā.

Līgo dienas vakars un Jāņu nakts pārsvarā bez nokrišņiem, ar mērenu vasaras nakts siltumu.

Bukšs raksta, ka kopumā 2018. gada jūnijs būšot siltāks un sausāks kā parasti.

Atbilstoši ziemas pirmajam mēnesim decembrim un laika zīmēm nozīmīgās dienās martā, tad jūnijs temperatūru ziņā rādās būt tuvu normai, bet drusciņ siltāks un sausāks kā parasti. Jūnija pirmajā pusē bieži saulains un mēreni silts. Nokrišņi īslaicīgi, bet reizēm pērkona lietusgāzes var atnest stiprus nokrišņus un tostarp arī krusu. Skaidrās naktīs, iepūšot ziemeļu puses vējiem, laikā līdz Rudzu zieda dienai (12. jūnijs) salnu vietās iespējamas arī nakts salnas. Jāatgādina, ka šogad rudzi jau zied kopš maija beigām.

Jūnija vidū, laikā ap Vītus dienu (15. jūnijs) kļūs vēsāks. Šajā laikā nokrišņi īslaicīgi, bet pērkona negaisu laikā var būt stipras lietusgāzes un stiprs, brāzmains vējš. Laikā ap Vasaras saulgriežiem (21. jūnijs) temperatūra paaugstināsies, bet iespējamas stipras pērkona lietusgāzes un krusa.

Laiks no Vasaras saulgriežiem (21. jūnijs) līdz Jāņiem (24. jūnijs) un vēlāk silts, reizēm karsts, ar īslaicīgiem pērkona negaisiem. Līgo dienas vakars un Jāņu nakts pārsvarā bez nokrišņiem, ar mērenu vasaras nakts siltumu. No Jāņiem līdz Pēteriem (29. jūnijs) pārsvarā saulainas, sausas un pat karstas dienas, kad temperatūra var sasniegt plus 30 un vairāk grādus. Šajā laikā sāksies liepzieds, bet liepzieds jūnijā paredz siltu nākamo ziemu... Vēlāk drusciņ vēsāks un mēneša beigās īslaicīgi, bet nereti stipri nokrišņi un biežāk ducinās pērkons. Temperatūra šajā laikā no plus 22, līdz plus 28 grādiem.