Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Pensionāri par godu simtgadei krīzes centra bērniem dāvās pūriņus

© f64

2018. gada 6. jūnijā plkst.11:00 Sociālās aprūpes un krīzes centra bērniem un sievietēm "Māras Centrs" dārzā (Rīga, Cieceres iela 1) biedrība “Pensionāru iespēju centrs” (PIC) rīko projekta “100 zīdaiņu pūriņu Latvijas simtgadē” noslēguma pasākumu.

Svinīgajā pasākumā PIC sarūpētie zīdaiņu pūriņi krīzes tiks pasniegti grūtniecības centra māmiņām. Klātesošie tiks iepazīstināti ar projekta ideju, mērķi un realizāciju. Par pakuma mūzikālo noformējumu parūpēsies dziedātāja Evita Zālīte un ģitāriste Ilze Grunte.

Pensionāru iespēju centra projekta “100 zīdaiņu pūriņu Latvijas simtgadē” realizācija nebūtu iespējama bez Rīgas domes Labklājības departamenta atbalsta. Pensionāru iespēju centrs izsaka pateicību Labklājības departamentam un īpaši Edgaram Kainaizim.

Projekta mērķis ir sagādāt prieku jaunām māmiņām, kas nonākušas grūtībās, padomājot arī par stilu un modes tendencēm.

Katrā pūriņā ietilpst PIC rokdarbu meistares izgatavota cepurīte, zeķītes, jaciņa mazulim, zeķītes māmiņai, kā arī rokām darināta rotaļlieta - miega pele vai grabulītis. Vsi izstrādājumi tika izvedoti no dabai draudzīgajiem materiāliem. Ir padomāts arī par krāsu kombinācijām -- meiteņu pūriņā ir vairāk rozā, puisīšu vairāk zila krāsā, vecākiem par prieku izstrādājumos dominē jautras un priecīgas krāsas.

Kopumā projektā piedalījušies vairāk kā 20 Pensionāru iespeju centra meistares, kurām izskām atzinību un pateicību par atsaucību un līdzdalību. Tajā skaitā Skaidrītei Kruglovai, Dzintrai Siliņai, Ārijai Cekulei, Ernai Saleniecei, Inārai Mernicai, Venerandai Rudzītei, Ģertrūdei Dmitrijevai, Marītei Makovičai, Biedrībai „Gaismas Stars”, īpaši Kristīnei Zinkēvičai, Dzintrai Pētersonei, Irēnai Saburovai, Austrai Remesei, Indrai Dišteinai, Olgai Kļeņinai, Mārai Strodei u.c.