Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Lielākā daļa papildu biļešu uz Dziesmu svētku pasākumiem jau izpirktas

© F64

Līdz trešdienas pēcpusdienai ir izpirkta lielākā daļa papildu biļešu uz XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku pasākumiem, liecina informācija "Biļešu paradīzes" mājaslapā.

Biļetes izpirktas uz noslēguma koncerta "Zvaigžņu ceļā" ģenerālmēģinājumu 7.jūlijā un koncertu 8.jūlijā, deju lieluzveduma "Māras zeme" ģenerālmēģinājumu un koncertu, kokļu mūzikas koncertu "Stīgo, brālīt, stīgo, māsiņ", garīgās mūzikas koncertu "Es esmu...", kā arī abiem koncertiem "Vēl simts gadu dejai".

Papildu biļetes vēl iespējams iegādāties uz vokālo ansambļu koncertiem "Laiku viju gredzenā" un "Tev tuvumā", pūtēju orķestru latviešu mūzikas koncertu "Pieskāriens laikam", mazākumtautību koncertu "Pa saulei" un latviešu vokālsimfoniskās mūzikas koncertu.

Kā ziņots, šodien publiskā tirdzniecībā tika nodotas kopskaitā 2083 papildu biļetes uz XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI deju svētku lieluzveduma "Māras zeme" un noslēguma "Zvaigžņu ceļā" ģenerālmēģinājumiem un koncertiem, kā arī vēl deviņiem pasākumiem.

Kā aģentūrai LETA skaidroja svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva, publiskajā tirdzniecībā nodotas 2083 biļetes uz tām vietām, kas bija rezervētas koncertu mākslinieciski tehniskajai realizācijai.

Tāpat ziņots, ka 3.martā, plkst.11 tika sākta vasarā gaidāmo Dziesmu un deju svētku maksas pasākumu biļešu tirdzniecība. To saskaņā ar LNKC pērn sarīkotā iepirkuma konkursa rezultātiem nodrošina SIA "Biļešu paradīze".

Biļešu tirdzniecības pirmajā dienā tika saņemts vairāk nekā miljons pieprasījumu pēc apmēram 95 000 biļešu, aģentūru LETA informēja svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva. Vairākās vietās Rīgā un citviet Latvijā bija izveidojušās garas rindas pēc šīm biļetēm. Pircēji tika apkalpoti lēni, un arī biļetes iegādi internetā nācās gaidīt vairākas stundas, turklāt daudzos gadījumos arī pēc ilgās gaidīšanas kāroto biļeti iegādāties neizdevās.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki, kas šoreiz notiek Latvijas valsts simtgades zīmē, Rīgu pieskandinās no 2018.gada 30.jūnija līdz 8.jūlijam.