Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Ādažu un Sējas pašvaldības īpašus aizsardzības pasākumus poligona ugunsgrēka dēļ nav ieviesušas

© f64

Ādažu un Sējas pašvaldības īpašus aizsardzības pasākumus poligona ugunsgrēka dēļ nav ieviesušas, noskaidrots pašvaldībās.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Ādažu pašvaldības pārstāve Monika Griezne, novada dzīvojamās zonas nav skartas un uguns izplatījusies tikai poligona teritorijā.

"Mūsu pašvaldības policija regulāri sazinās ar atbildīgajiem dienestiem, interesējoties, vai nav nepieciešama palīdzība dzēšanas darbos, taču pagaidām tas nav bijis vajadzīgs," sacīja Griezne, norādot, ka dūmu izplatība novada dzīvojamajā zonā nav bijusi liela un saņemtas tikai dažas Kadagas iedzīvotāju sūdzības par dūmu smaku.

Tāpat Griezne informēja, ka nav arī bijis vajadzīgs iedarbināt Ādažu novada civilās aizsardzības plānu, jo Nacionālie bruņotie spēki un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests tiek galā ar situāciju ar saviem spēkiem.

Savukārt Sējas novada priekšsēdētājs Guntis Liepiņš aģentūru LETA informēja, ka, pateicoties lietum, krīzes situācija esot atrisināta un lielākais apdraudējums esot novērsts. "Bijām saņēmuši dažas sūdzības par dūmu smaku, taču nekādus evakuācijas darbus neveicām. Protams, sāp sirds par mežu un bojāto dabas teritoriju, taču pagaidām grūti spriest, cik lieli ir bojājumi," sacīja Liepiņš.

Kā ziņots, ugunsgrēks Ādažu poligonā izcēlās ap svētdienas pusdienlaiku. Tobrīd atsevišķos laukumos dega virsāji, sausā zāle un sūnas.

Neraugoties uz sākotnēji veiksmīgo ugunsgrēka lokalizēšanu, pirmdienas pēcpusdienā, palielinoties vējam, liesmas tomēr izlauzās ārpus ierobežotās teritorijas.

Patlaban ugunsgrēks Ādažu poligonā ir ierobežots, pateicoties pirmdien vakarā lijušajam lietum, un ugunsgrēka platība nekļūst lielāka Ugunsgrēka likvidācijas darbos piedalās VMD, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Nacionālie bruņotie spēki (NBS), sabiedroto karavīri, zemessargi, kā arī brīvprātīgie ugunsdzēsēji no Inčukalna brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības. Dzēšana notiek arī no NBS Gaisa spēku helikoptera, kurš vienā reizē speciālā maisā var uzņemt aptuveni trīs tonnas ūdens.