Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Goda ģimenēm plānots dubultot atlaides starppilsētu autobusos un vilcienos

© f64

Lielākajai daļai vai visiem Goda ģimeņu apliecības "+3 Ģimenes karte" lietotājiem drīzumā plānots dubultot atlaides starppilsētu autobusos un vilcienos, aģentūrai LETA pavēstīja Saeimas Demogrāfijas lietu apakškomisijas priekšsēdētājs Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK).

Goda ģimenes karšu lietotājiem starppilsētu autobusos un vilcienos pašlaik ir 25% atlaide un to paredzēts palielināt līdz 50%, savukārt abonementa atlaidi paredzēts palielināt no 20% uz 40%.

Notikušajā apakškomisijas sēdē gan raisījās diskusija, vai šīs atlaides piemērot tikai skolēniem vai arī studentiem. Parādnieks norādīja, ka sadarbībā ar atbildīgajām institūcijām strādās pie tā, lai attiecīgās izmaiņas attiecinātu arī uz studentiem. Vēl tiks spriests par konkrētu termiņu, kad izmaiņas varētu stāties spēkā, un kā viens no iespējamajiem datumiem notikušajā apakškomisijas sēdē tika minēts 1.septembris.

Parādnieks arī norādīja, ka ir plānots sadarbībā ar Satiksmes ministriju un Autotransporta direkciju tālākā nākotnē noteikt, ka Goda ģimeņu bērniem pienākas 100% atlaide.

Kā ziņots, pašlaik tiek lietoti gandrīz 34 000 Goda ģimeņu apliecību "3+ Ģimenes kartes", apakškomisijas sēdē pavēstīja Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta vadītāja Aija Bauere. 31.maijā lietošanā bija 24 207 apliecības vecākiem un 9499 bērniem.

Goda ģimenes statuss pienākas ģimenei, kurā ir vismaz trīs bērni un kura atbilst pārējiem likuma nosacījumiem.