Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Bunkus biroja darbinieki: Dzīvojam kā ļaunā murgā

© Publicitātes foto

Nogalinātā Mārtiņa Bunkus biroja darbinieki publicējuši atklātu vēstuli saistībā ar sava kolēģa slepkavību.

Darbinieki atklāj, ka netaupīs nedz spēkus, nedz līdzekļus, lai Mārtiņa Bunkus slepkavība tiktu atklāta.

Viņi raksta, ka pēdējās nedēļas ir pavadījuši kā ļaunā murgā un notikušā smagums neļāva sakopot viņiem savas domas.

Darbinieki uzsver, ka, neskatoties uz visu notikušo, Bunkus birojs turpinās pastāvēt. Darbinieki atklāj, ka netaupīs nedz spēkus, nedz līdzekļus, lai Mārtiņa Bunkus slepkavība tiktu atklāta.

Bunkus biroja darbinieki vērš uzmanību politiķu zemiskumam Bunkus nāves sakarā.

"Eiropas Advokatūru un juristu biedrības padome izteica Tieslietu ministram sašutumu par kolēģa zvērināta advokāta Mārtiņa Bunkus slepkavību. Tajā pat laikā, neskatoties uz mums traģisko dzīves periodu, atradās zemiski politiķi, kas jau nekavējoties pēc nāves mēģināja traģēdiju kapitalizēt savās vai pasūtītāju interesēs, pakāpties un veidot savas karjeras uz cilvēka slepkavības rēķina. Mārtiņš sevi aizstāvēt vairs nevar. Tādēļ nožēlojami izskatās šie politiķi, kuri tik bravūrīgi un drosmīgi metās cīņā ar mirušu cilvēku.

Satriecošu atklājumu izdarīja arī izbijušais maksātnespējas administrators A.Gobzems - maksātnespējas administratoru rindas pēdējās vietās viens pēc otra atradušies Bunkus advokātu biroja pārstāvji. Lai mums paskaidro, kā tieši kāds šo secību var ietekmēt un ko tieši tas dod, ja reizi ceturksnī rinda tiek sajaukta? Kādas tieši ir administratoru iespējas ietekmēt rindu?

Pavisam nesenu Gobzema “staigāšanu pa līķi” ceļā uz premjerministra amatu mēs pat nekomentēsim! Lai viņa ciniskums paliek uz paša sirdsapziņas.

Visbeidzot pastāv arī virkne neatbildētu jautājumu. Kas notiks, ja izrādīsies, ka A.Gobzemu politisko kampaņu finansē kāda likvidējama banka? Kurš stāv aiz masveidīgās un labi organizētās kampaņas masu medijos, lai nekādā gadījumā nepieļautu bankas piespiedu likvidāciju? Ir arī ļoti daudz citu neatbildētu jautājumu," pauž darbinieki.

Viņi uzsver, ka uzticas tiesībsargājošo institūciju darbam un tic, ka slepkavībā vainīgie tiks saukti pie atbildības.

Kā ziņots, Bunkus tika nošauts 30.maija rītā, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Īsi pēc slepkavības netālu no notikuma vietas tika sadedzināta ar viltotiem valsts numuriem aprīkota automašīna, kura, visticamāk, bija saistīta ar slepkavību.