Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Viss ir slikti! Latvijas iedzīvotāju noskaņojums būtiski pasliktinājies

© F64

Latvijas iedzīvotāju noskaņojums ir būtiski pasliktinājies, atzina "Baltic International Bank" korporatīvās komunikācijas vadītāja Teika Lapsa, atsaucoties uz jaunākā "Baltic International Bank Latvijas barometra" pētījuma datiem.

"Jaunākie "Baltic International Bank Latvijas barometra" pētījuma rezultāti liecina, ka iedzīvotāju noskaņojums ir jūtami pasliktinājies pilnīgi visās pētījuma pozīcijās.

"Jaunākie "Baltic International Bank Latvijas barometra" pētījuma rezultāti liecina, ka iedzīvotāju noskaņojums ir jūtami pasliktinājies pilnīgi visās pētījuma pozīcijās. Iedzīvotāji visnegatīvāk izteikušies par pašreizējo Latvijas ekonomikas situāciju - 31% aptaujāto uzskata, ka tā tikai pasliktinoties. Savukārt, aicināti izteikt savas prognozes par Latvijas ekonomikas stāvokli pēc gada, gandrīz piektdaļa (17%) aptaujāto izteikuši pārliecību, ka gada laikā tas būs uzlabojies," teica Lapsa.

Viņa norādīja, ka līdzīgas prognozes aptaujātie ir izteikuši arī par savas ģimenes materiālo stāvokli - ja ar to pašlaik ir neapmierināti 30% aptaujāto, tad, domājot par ģimenes materiālo stāvokli pēc gada, 18% aptaujāto uzskata, ka tas būs uzlabojies. Vislielāko pārliecību par ģimenes materiālā stāvokļa uzlabošanos pēc gada pauduši iedzīvotāji vecumā no 25 līdz 34 gadiem (31%), tikmēr iedzīvotāji, kas ir vecāki par 45 gadiem, biežāk minējuši, ka gada laikā nekas nebūs mainījies.

Jaunākais pētījums arī atklāj, ka latvieši un cittautieši ir vienisprātis par pašreizējo Latvijas darba tirgus situāciju. Visvairāk aptaujāto latviešu (54%) un cittautiešu (64%) iespējas Latvijā atrast labu darbu vērtē kā sliktas. Tajā pašā laikā iedzīvotāji no 18 līdz 24 gadiem savas iespējas Latvijā atrast labu darbu uzskata par vienlīdz sliktām kā iedzīvotāji vecumā no 64 līdz 75 gadiem - vidēji 54% aptaujāto. Savukārt darba atrašanas izredzes par labām kopumā atzinuši 7% aptaujāto iedzīvotāju.

Tāpat respondenti pētījumā aicināti sniegt vērtējumu par Latvijas valdības darbu - neapmierinātību par to pauduši 75% aptaujāto, starp tiem visvairāk individuālā darba veicēju, bezdarbnieku un zemnieku, savukārt apmierināti ar valdības darbu bija 17%, starp tiem - uzņēmumu vadītāji, skolnieki un studenti, kā arī mājsaimnieces.

Aicināti izvērtēt Latvijas situācijas attīstību kopumā, 56% aptaujāto minējuši, ka tā attīstās nepareizā virzienā. Vienlaikus 25% aptaujāto iedzīvotāju bijis grūti atbildēt uz šo jautājumu, savukārt 20% aptaujāto izteikuši pārliecību par Latvijas situācijas attīstību pareizā virzienā.