Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas iedzīvotājus aicina uzadīt zeķes pāvestam

© AFP/Scanpix

Labdarības organizācija “Caritas Latvija” sadarbībā ar laikrakstu “Katoļu Baznīcas Vēstnesis” aicina sagatavot dāvanu pāvestam Franciskam – uzadīt rakstainas zeķes. Kā uzsver iniciatīvas idejas autori, tā būs sirsnīga, silta un tautiska dāvana Svētajam tēvam.

Jā, pāvestam ir tikai viens kāju pāris, bet viņa sirds ir plaša, tāpēc vienu visskaistāko pāri uzdāvināsim viņam.

“Jā, pāvestam ir tikai viens kāju pāris, bet viņa sirds ir plaša, tāpēc vienu visskaistāko pāri uzdāvināsim viņam, bet pārējās nosūtīsim “Ukrainas Caritas”, kas tās uzdāvinās karadarbībā cietušiem cilvēkiem,” rakstīts aicinājumā. Tas būs solidaritātes un tuvākmīlestības žests.

Atbalstot pāvesta iniciatīvas, adot zeķes ikviens tiek aicināts lūgties par mieru pasaulē un citos pāvesta nodomos. Kad darbs padarīts, vēlams zeķu pārim pievienot novēlējumu to valkātājam - pāvestam vai arī kādam Ukrainas iedzīvotājam, kas cietis karadarbībā.

Zeķes ar tām pievienoto novēlējumu un adītāja vārdu, uzvārdu un kontaktinformāciju Aglonas svētku laikā no 13. līdz 15. augustam varēs nodot laikraksta “Katoļu Baznīcas Vēstnesis” teltī. Savukārt līdz 24. augustam tās varēs nogādāt Rīgas Svētā Jēkaba katedrāles “Caritas” lādē. Sūtīt var arī pa pastu uz adresi: Rīgas Sv. Jēkaba katedrāles „Caritas” grupa, Jēkaba iela 9, Rīga.