Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā

"Saskaņas" prezidenta amata kandidāts Sproģis: Latvija var strādāt kopā ar Krieviju

© F64

Latvijas ārpolitikai jākļūst radošākai un drosmīgākai, pārstāvot nacionālās intereses, uzskata līdzšinējais Latvijas Baptistu draudžu savienības bīskaps Pēteris Sproģis, kurš ir "Saskaņas" izvirzītais Valsts prezidenta amata kandidāts.

Viņš pauda, ka daudzās jomās Latvijas vērtības ir ļoti atšķirīgas no tām, kas dominē Krievijā, tomēr tas nenozīmējot, ka ar Krieviju nevar strādāt kopā tur, kur ekonomiskās intereses sakrīt.

"Saskaņas" dome apstiprināja Sproģi kā prezidenta amata kandidātu, kā arī pirmo numuru Vidzemes sarakstā 13.Saeimas vēlēšanās.

Sproģis partijas domes sēdē uzsvēra, ka dzīvojam kustīgā pasaulē, kur Eiropas Savienība un NATO neesot vienīgie pasaules globālie varas centri. Latvija esot viena no valstīm, kas ekonomiski visvairāk cietusi no sankcijām, kas noteiktas pret Krieviju, norādīja Sproģis. Tomēr Vācija, Francija un citas Eiropas valstis turpina sadarboties ar Krieviju tirdzniecībā un investīciju projektos, turpināja Sproģis. Viņš pauda, ka daudzās jomās Latvijas vērtības ir ļoti atšķirīgas no tām, kas dominē Krievijā, tomēr tas nenozīmējot, ka ar Krieviju nevar strādāt kopā tur, kur ekonomiskās intereses sakrīt.

Viņš arī pauda, ka sabiedrības sašķeltība divās kopienās nav tikai drūmās pagātnes palieka, tas esot "politiķu savtīgo partejisku interešu izauklēts Latvijas politikas brāķis". Sproģis uzsvēra, ka nepieciešams mazināt sabiedrības sašķeltību.

Sproģis pauda, ka pieņēmis aicinājumu kļūt par prezidenta kandidātu arī tāpēc, lai veicinātu sarunu par kvalitatīvāku prezidenta ievēlēšanas procesu. Viņš teica, ka būs tad, ja tiks ievēlēts labākais kandidāts, kas drosmīgi pārstāvēs nacionālās intereses un veicinās Latvijas iedzīvotāju saliedētību.

Nākamās prezidenta vēlēšanas Saeimā ir gaidāmas pēc gada.