Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā

"Vairāk Saules" noliedz, ka pielietojis negodīgas konkurences paņēmienus pret "Čili picu"

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Restorānu tīkls "Vairāk saules" nav pielietojis negodīgas konkurences paņēmienus pret picēriju tīklu "Čili Pica", intervijā portālam "Tvnet" sacīja "Vairāk saules" līdzīpašnieks Endijs Bērziņš.

Taujāts, cik vietās "Vairāk saules" atvēris restorānus Rīgas tirdzniecības centros, kur agrāk atradās "Čili pica" picērijas, Bērziņš atbildēja, ka divās - tirdzniecības centros "Mols" un "Damme". Viņš norādīja, ka minētie restorāni atvērti absolūti godīgas konkurences apstākļos un to atklāšana nav saistīta ar kukuļdošanu vai citu labumu piedāvāšanu telpu nomātājiem.

"Mēs tirdzniecības centriem piedāvājām lielāku īres maksu. Tas ir normāls tirgus, tā ir normāla tirdzniecība, tā nav nekāda kukuļošana."

"Mēs tirdzniecības centriem piedāvājām lielāku īres maksu. Tas ir normāls tirgus, tā ir normāla tirdzniecība, tā nav nekāda kukuļošana. Tas ir normāls bizness, kas sola vairāk, tas vinnē," uzsvēra Bērziņš.

Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Vaicāts, kā viņš vērtē izteikumus no konkurentu puses par to, ka "Vairāk saules" piekopj negodīgu konkurenci, restorānu tīkla līdzīpašnieks skaidroja, ka viņš nevēlas plašāk to komentēt, lai izvairītos no liekas tiesvedības. "Teikšu atklāti, man advokāti teica, lai es ar tiešiem uzbrukumiem nenodarbojos, lai vēl vienu lietu neievieš. Bet vienkārši, velkot paralēles, es neslēpju, ka policija vienkārši uz iesniegumu pamata - hop! - un maucam 34 kratīšanas," teica "Vairāk saules" līdzīpašnieks.

Runājot par zaudējumiem, ko uzņēmums cietis kratīšanu, restorānu piespiedu slēgšanas un sāktās izmeklēšanas rezultātā, Bērziņš atzīmēja, ka patlaban uzņēmumam tas izmaksājis 60 000 eiro iemaksātajās drošības naudās, bet 20 000 līdz 30 000 eiro jaunu kases aprātu iegādē un kasu sistēmas atjaunošanā.

"Vairāk saules" spēja maksāt nodokļus atbilstoši grafikam ir traucēta.

Vienlaikus viņš atzinīgi vērtēja "Vairāk saules" sadarbību ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID), lai atjaunotu uzņēmuma spēju maksāt nodokļus, jo kratīšanu un traucētās darbības dēļ "Vairāk saules" spēja maksāt nodokļus atbilstoši grafikam ir traucēta. "Mēs rīt tiekamies ar VID, lai saprastu, kādā veidā mēs varam turpināt nodokļus maksāt, jo mums ir nulle informācijas, pliks uzņēmums pēc 17 gadiem," sacīja Bērziņš.

Taujāts, kā radusies situācija ietekmējusi "Vairāk saules" plānus atvērt restorānu topošajā tirdzniecības centrā "Akropole", restorānu tīkla līdzīpašnieks sacīja, ka patlaban tas nekādi to neietekmē un pašlaik arī nav zināms, cik liels spiediens izmeklēšanas laikā sagaidāms no policijas puses.

Gadījumā, ja sāktā izmeklēšana "Vairāk saules" restorānu tīklā noslēgsies bez rezultāta, Bērziņš pauda gatavību vērsties atbildīgajās institūcijās par zaudējumu piedziņu, kas uzņēmumam radušies ne tikai pārtrauktās darbības dēļ, bet arī advokātu, mediju aģentūru, kavēto darbinieku algu, nodokļu un citu izmaksu dēļ. "Mēs visu sākam kavēt. "Latvenergo" mums uzzvanīja, mēs viņiem aizsūtījām vēstuli, ka mēs pirmo reizi 17 gadu laikā mazliet kavēsim. Viņi - mums sistēma neļauj aprēķināt šo te lietu, bet mēs nekādas represijas neveiksim, viss kārtībā, mēs jums ticam, mēs ticam, ka jūs esat spēcīgs uzņēmums, jo vienmēr viss ir bijis kārtībā," sacīja "Vairāk saules" līdzīpašnieks.

Kā ziņots, sestdien darbu atsāka visi seši uzņēmuma "Vairāk saules" restorāni. Piektdienas vakarā jau bija atvērti "Vairāk saules" restorāni tirdzniecības centros "Mols" un "Spice".

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja uzņēmuma pārstāvji, ņemot vērā, ka policija uzņēmumam nesniedz informāciju, cik ilgi visa izņemtā manta, īpaši kases aparāti, paliks policijā, restorānu darbības atsākšanai tīkla īpašniece SIA "Vēl vairāk saules" iegādājusies jaunus kases aparātus. Tika veikts intensīvs darbs, lai tos saprogrammētu atbilstoši Valsts ieņēmumu dienesta prasībām.

Tas darbosies kā pagaidu risinājums, jo pilnībā atjaunot visu sistēmu tik īsā laikā nav iespējams. Būtiskākās lietas norēķinu veikšanai darbojas un čekus uzņēmums var izsniegt. Ņemot vērā, ka kratīšanas laikā restorānos esot norauti interneta rūteri, kameras un vadi, "Vairāk saules" nepieciešams atjaunot arī datortīklu un videonovērošanu, kas arī prasīs zināmu laiku.

Jau vēstīts, ka Valsts policijai ir aizdomas, ka noziedzīgo darbību rezultātā, iejaucoties kases aparātu sistēmā, valstij nodarīti aptuveni 1,5 miljonu eiro lieli zaudējumi.

Uzņēmuma pārstāvji kategoriski noliedz policijas pārmetumus. Uzņēmuma līdzīpašnieks un šefpavārs Endijs Bērziņš sociālajā tīklā "Facebook" publicējis paziņojumu, ka "Vairāk saules" īpašnieki un 270 restorānu tīkla darbinieki gatavi veikt melu detektora pārbaudi, lai apliecinātu, ka uzņēmums nav veicis manipulācijas ar kases aparātu sistēmu.

Restorānu tīkla īpašniece SIA "Vēl vairāk saules" dibināta 2002.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro. Uzņēmums pilnībā pieder AS "VVS Holding", kurā akcionāru vidū ir Bērziņš un Mārtiņš Kalniņš.