Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Turpmākajās dienās Latviju var skart stiprākais lietus kopš pagājušā gada

© f64

Tuvākajās dienās Latvijā aktivizēsies ciklonu darbība, tādēļ gaidāms lietus, pērkona negaiss un brāzmains vējš, iespējamas arī lielākās lietavas kopš pagājušā gada, liecina jaunākās prognozes.

Ceturtdien, gada garākajā dienā, ciklona siltā sektora ietekmē gaidāms visai sutīgs, bet vējains laiks, gaisa temperatūra valsts dienvidaustrumu daļā var sasniegt +27 grādus. Naktī un priekšpusdienā vietām Kurzemē un Vidzemē, galvenokārt ziemeļos, gaidāms lietus, vēlāk un naktī uz piektdienu līs arī citviet Latvijā, gaidāms stiprs lietus un pērkona negaiss.

Sestdien, Līgo dienā, daudzviet īslaicīgi līs, vietām gaidāmas pērkona lietusgāzes. Vējš būs lēns līdz mērens, gaisa temperatūra dienā +14..+19 grādu.

ASV Nacionālās okeānu un atmosfēras pārvaldes datormodelis "Global Forecast System" šobrīd izskaitļojis, ka Jāņu naktī un dienā tikai vietām Latvijā īslaicīgi līs, vējš lēni līdz mēreni pūtīs no rietumiem, ziemeļrietumiem. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +7..+10 grādiem, nedaudz siltāk būs vietām piekrastē, un dienā paaugstināsies līdz +15..+20 grādiem.

Savukārt Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra, kā arī Lielbritānijas meteoroloģijas dienesta skaitliskā modeļa aprēķini liecina, ka 24.jūnijā Latviju no dienvidaustrumiem var sasniegt aktīvs ciklons, tā ietekmē svētdien un pirmdien iespējamas pamatīgas lietavas, nokrišņu daudzums vietām - ar lielāko varbūtību Vidzemē - var sasniegt 50 milimetru. Tik stiprs lietus Latvijā šogad nav bijis.

Nākamās nedēļas gaitā, visticamāk, paaugstināsies atmosfēras spiediens, laiks kļūs sausāks, saulaināks un siltāks.