Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Kučinskis: Latvijas ekonomiku virzīs procesu digitalizācija

© f64

Latvijas ekonomiku virzīs procesu digitalizācija, trešdien Latvijas simtgadei veltītā starptautiskā biznesa foruma "Atklāj jaunas biznesa iespējas. Atklāj Latviju" norādīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Uzrunājot foruma dalībniekus, Ministru prezidents uzsvēra, ka ir vairāki iemesli, kāpēc sākt biznesu Latvijā, tostarp kā pirmo iemeslu premjers minēja faktu, ka Latvijā gaida jaunus uzņēmumus.

Tāpat, pēc Kučinska teiktā, Latvija ir pievilcīga investīciju vide, ņemot vērā valsts zaļo vidi, ekoloģiskos produktus, rekreācijas iespējas, sociālo stabilitāti u.c. aspektus. Premjerministrs arī norādīja uz Latvijas kvalitatīvo izglītību - gan profesionālo, gan augstāko.

"Svarīgākais Latvijas ekonomikas attīstības virziens ir procesu digitalizācija visās ekonomikas nozarēs," pauda Kučinskis.

Ministru prezidents sacīja, ka Latvijai ir jābūt atvērtai jaunām idejām un negaidītiem, pat paradoksāliem risinājumiem, jo tādējādi Latvija var vairot globālo konkurētspēju. "Latviju var atklāt katru dienu no jauna, tā prot pārsteigt ar dažādību," piebilda Kučinskis.

Jau ziņots, ka šodien Rīgā notiek Latvijas simtgadei veltīts starptautiskais biznesa forums "Atklāj jaunas biznesa iespējas. Atklāj Latviju", kurā var izzināt pasaules tendences biznesa vidē un to sniegtās iespējas Latvijas valsts simtajā pastāvēšanas gadā.