Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Vēlas, lai Dziesmu svētku laikā daudzbērnu ģimenēm būtu bezmaksas transports

© F64

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) aicinājusi Satiksmes ministriju (SM) nodrošināt bezmaksas starppilsētu un reģionālo sabiedrisko transportu Goda (daudzbērnu) ģimenēm Dziesmu un Deju svētku noslēguma pasākumu laikā no 5.jūlija līdz 9.jūlijam.

Taču ne mazāk svarīgi ir sniegt atbalstu arī nokļūšanai uz pasākuma norisi.

VARAM parlamentārais sekretārs Jānis Eglīts atgādina, ka iniciatīvas "Goda ģimenes gads" laikā VARAM radusi iespēju piešķirt brīvbiļetes daudzbērnu ģimenēm uz Dziesmu svētku koncertiem.

"Taču ne mazāk svarīgi ir sniegt atbalstu arī nokļūšanai uz pasākuma norisi. Tādēļ mēs aicinām SM un pašvaldības rūpēties un sniegt papildu atbalstu daudzbērnu ģimenēm, nodrošinot bezmaksas transportu uz Dziesmu svētku pasākumiem," saka Eglīts.

VARAM skaidro, ka patlaban nosaukt konkrētu finansējumu, kas būtu nepieciešams šī mērķa nodrošināšanai, ir pāragri, jo precīzus skaitļus būs iespējams noteikt tikai pēc faktiski izmantotā sabiedriskā transporta pakalpojumu apjoma.

"Jāņem vērā, ka starppilsētu sabiedrisko transportu daudzbērnu ģimenēm jau ir apņēmušās nodrošināt vairākas pašvaldības, kas ir saņēmušas brīvbiļetes. Šobrīd nav iespējams precīzi noteikt, cik liels būs faktiskais pieprasījums starppilsētu sabiedriskajam transportam, tādēļ, mūsuprāt, optimālais risinājums, kas būtu piemērojams, ir bezmaksas jeb "nulles biļešu" noteikšana pēc pieprasījuma," norāda ministrijas pārstāvji.

Jau ziņots, ka VARAM dāvātās biļetes uz XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkiem saņems aptuveni 2000 daudzbērnu ģimeņu locekļi.