Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Savvaļas zirgi Jelgavas Pilssalā palus pārlaiduši mierīgi

Tā kā ūdens līmenis Lielupē krītas, tad grūtākais periods savvaļas zirgiem Lielupes palieņu pļavās Jelgavas Pilssalas teritorijā ir aiz muguras, aģentūrai LETA pastāstīja vides gids Einārs Nordmanis.

Viņš norādīja, - lai gan Pilssala praktiski "visa ir zem ūdens", tajā ir ir izveidots mākslīgs, aptuveni 500 kvadrātmetru liels uzbērums, lai savvaļas zirgiem būtu vieta, kur patverties. Nordmanis papildināja, ka savvaļas zirgus gan šāda situācija absolūti nesatrauc, kamēr ēdamais, jo zirgiem ir ļoti stabila nervu sistēma.

Kā ziņots, Lielupē turpinās ūdens līmeņa pazemināšanās ar intensitāti 10-22 centimetri (cm), bet Lielupes pietekās par 10-23 cm. Tāpat ūdens līmenis pazeminās Ventā par 17-27 cm, kā arī pārējās Kurzemes upēs.

Tuvākajās dienās turpināsies reta ledus iešana un ūdens līmeņa paaugstināšanās Daugavā. Ūdens līmeņa paaugstināšanās turpināsies arī Gaujā, bet Salacā iespējamas ūdens līmeņa svārstības. Lielākajā daļā Kurzemes un Zemgales upju turpināsies pakāpeniska ūdens līmeņa pazemināšanās, atsevišķos upju posmos iespējama ūdens līmeņa svārstības.