Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Diskutēs par augstskolu apvienošanas ieguvumiem un riskiem

© Lauris Aizupietis, F64 Photo Agency

Šodien plkst.14 Latvijas Zinātņu akadēmijā (LZA) notiks ekspertu konsīlijs "Augstākās izglītības iestāžu apvienošana - ieguvumi un riski", vēsta LZA.

Konsīlijā aicināti piedalīties Eiropas Parlamenta deputāti no Latvijas, Saeimas komisiju, Izglītības un zinātnes ministrijas, Kultūras ministrijas, Zemkopības ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Finanšu ministrijas, Valsts kancelejas, ar augstākās izglītības un zinātnes attīstību saistītu valsts un sabiedrisku institūciju pārstāvji, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības, Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvji, Latvijas universitāšu, akadēmiju un augstskolu rektori un neatkarīgi eksperti.

Konsīlija mērķis ir kliedēt neizpratni par valsts īstenoto politiku - augstākās izglītības iestāžu apvienošanu un informēt sabiedrību par neatkarīgu ekspertu viedokli šajā jautājumā.

Pasākumā tiks analizēti ieguvumi un zaudējumi no pēdējos gados veiktajām un tuvākajos dažos gados iecerētajām augstākās izglītības un zinātnes administratīvajām reformām, apvienojot organizācijas.