Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Šonedēļ uzņēmumi atver durvis jauniešiem – iespēja pieteikties praksei

© F64

Jau desmito gadu pēc kārtas Prakse.lv rīko projektu Uzņēmumu atvērto durvju nedēļa.

Tā laikā studentiem, absolventiem un skolēniem ir iespēja doties ekskursijās uz uzņēmumiem, lai iepazītu darba devējus un pieteiktos darbam un praksei, savukārt skolēni var noskaidrot piemērotāko profesiju karjeras veidošanai. Ekskursijās var doties līdz 14. aprīlim. Projekta mērķis ir parādīt reālās darba tirgus perspektīvas Latvijā un palīdzēt veiksmīgāk integrēties darba tirgū. Ekskursiju laikā būs iespēja iepazīties ar profesiju aizkulisēm, kā arī uzzināt par prakses un vasaras darba iespējām. 2016. gadā jauniešu aptaujā uz jautājumu - vai bija vērts piedalīties ekskursijā - «jā» atbildēja 93%, savukārt 86% atbildēja «jā», norādot, ka mainīja savas domas par iepazīto profesiju.

Šogad, salīdzinot ar citiem gadiem, būs vairāk ekskursiju. Kopumā durvis vērs uzņēmumi no 12 Latvijas pilsētām, piedāvājot 600 ekskursiju. Būs pārstāvētas 19 nozares ar lielākajiem uzņēmumiem.

Katru gadu ekskursijām piesakās ap 11 000 jauniešu un aptuveni 6000 ir iespēja iepazīties ar uzņēmumiem klātienē. Uzņēmumi šo gadu laikā, pateicoties ekskursijām, darbam piesaistījuši jau vairāk nekā 2420 jauno speciālistu.