Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

TĪMEKLĪ: Viedokļu vētra par atšķirīgajiem mācību rezultātiem Rīgas skolās

© Lauris Aizupietis/ F64 Photo Agency

Vakar tika publicēts kārtējais pētījums par izglītības kvalitāti Latvijā. Kā liecina komentāri sociālajos tīklos, tad liels bija iedzīvotāju pārsteigums, ka par zemu izglītības kvalitāti jārunā ne vien lauku skolu kontekstā, bet arī Rīgā.

Pētījumā secināts, ka zema izglītības kvalitāte ir ne vien lauku skolās, bet arī Rīgas mikrorajonos. Tāpat rezultāti atšķiras arī latviešu un mazākumtautību izglītības iestādēs. Secināts, ka atšķirīgajā rezultātā vainojama gan talantīgāko skolēnu aizplūšana uz labākajām centra skolām, gan skolēnu nepietiekamās valsts valodas zināšanas. Šos faktus pamanījuši arī vairāki sociālo tīklu lietotāji, kuri nekautrējušies izteikt savu viedokli šajā jautājumā.

Žurnāliste Sanita Jemberga norādījusi, ka prezentētā pētījuma par izglītību izriet vairāki skandāli. 1.skandāls - 72 vidusskolās valstī neviens beidzējs nekārto CE dabaszinātnēs. Ja šī nav avārijas situācija, es nezinu, kas ir. 2.skandāls - Rīgas krievu skolās ir ievērojami sliktāka izglītība nekā latviešu bērniem.

Savus komentārus par šo snieguši arī citi twitter lietotāji:

Jau ziņots, ka otrdien Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) ziņoja par patlaban izstrādāto aptuveni 120 lapas plašo pētījumu, kura mērķis ir nodrošināt objektīvus datus pašvaldību skolu tīkla optimālai izveidei, kura galvenais mērķis ir izglītības kvalitāte.