Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Vērtēs Rīgas pašvaldības rīcību izglītības kvalitātes uzlabošanā

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Lauris Aizupietis/ F64 Photo Agency

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja pēc "Vienotības" deputātes Baibas Brigmanes pieprasījuma šodien izvērtēs pašvaldības rīcību izglītības kvalitātes uzlabošanā izglītības iestādēs, informēja "Vienotības" Rīgas domes deputātu frakcijas referente Ieva Graudiņa-Šutko.

Deputāte aicināja izvērtēt Rīgas domes rīcību izglītības kvalitātes uzlabošanā Rīgas vispārējās izglītības iestādēs, uzaicināt uz sēdi Izglītības, kultūras un sporta departamenta vadību un to skolu direktorus, kurās aizvadītajā mācību gadā centralizēto eksāmenu indekss bija zemāks par 30%.

Brigmane paudusi, ka Izglītības un zinātnes ministrijas pētījums uzrādīja satraucošu informāciju par zemu izglītības kvalitāti vairākās Rīgas skolās. Rīgas 29.vidusskolā, Rīgas 61.vidusskolā, Rīgas 15.vidusskolā, Rīgas 92.vidusskolā un Rīgas 65.vidusskolā obligātā vidusskolas latviešu valodas eksāmena indekss ir zemāks par 30%. Šis zemais indekss norāda uz to, ka jaunieši skolās neiegūst nepieciešamās zināšanas atbilstošā kvalitātē.

Izglītības kultūras un sporta departamenta nolikumā ir noteikts, ka departaments izvērtē padotības iestāžu, kas lielākoties ir galvaspilsētas skolas, darbību. Departaments ir tieši pakļauts Rīgas domes priekšsēdētājam, un deputātu kontroli realizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja.