Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Pieķer skolotāju, kura Rīgas centrā ar 30 bērniem neatļautā vietā šķērso ceļu

© f64

Valsts policija (VP) piefiksējusi būtisku ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu, kur kāda skolotāja ar bērnu grupu šķērsoja brauktuvi tam neatļautā vietā.

Notikušais fiksēts īsi pirms plkst.15. Uz konkrētās ielas - Raiņa bulvāra - atrodas trīs braukšanas joslas, turklāt aptuveni 30 metru attālumā no notikuma vietas atrodas regulējama gājēju pāreja.

Policijas publiskotajā video redzams, kā bērni viens pēc otra seko skolotājai pāri ceļam. Kopumā ceļu šķērso ap 30 bērnu. Lai palaistu bērnus pāri ceļam, apstāties nākas arī sabiedriskajam transportam.

Redzot notiekošo, policisti, kuri patrulēja netālu no notikuma vietas, devās konkrētās sievietes, lai izteiktu aizrādījumu. Likumsargi skaidro, ka skolotāja neatzina savu pārkāpumu un to nenožēloja, kā arī traucēja noformēt administratīvā pārkāpuma protokolu, izsakot sarkastiskas piezīmes un kategoriskā formā nepatiesus apgalvojumus.

Konstatējot, ka sieviete iepriekš nav sodīta, policisti nolēma piemērot tikai brīdinājumu.

Kā norāda likumsargi, konkrētās skolotājas izdarītais administratīvais pārkāpums pakļāva bērnus nepamatotam dzīvības apdraudējumam. Nevienam no bērniem nebija uzmanību piesaistošie elementi, piemēram, atstarojošās vestes vai spilgtas krāsas karodziņi.

Valsts policija aicina izglītības iestādes izglītot bērnus par drošību uz ceļa ne tikai tuvojoties 1.septembrim un 31.maijam, bet arī mācību gada laikā. Būtiski informēt arī pedagogus par pareizu ielu šķērsošanu jeb pārvietošanos ar bērnu grupām, norāda VP.