Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Ikvienam būs iespēja studēt IT un elektroniku Ventspils augstskolā bez maksas

© F64

Ventspils Augstskolas Senāts pieņēmis lēmumu pārdalīt budžeta vietas un rast iespēju ikvienam, kurš vēlas studēt Datorzinātņu vai Elektronikas studiju programmās, to darīt bez maksas.

Tā kā ir tik liels pieprasījums pēc labiem datorzinātņu un elektronikas speciālistiem, Ventspils Augstskolā pieņemts lēmums rast iespēju šīs profesijas apgūt ikvienam, kurš to vēlas bez studiju maksas.

Ventspils pilsētā ir izstrādāta spēcīga Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) stratēģija, kuras rezultātā radītas daudz jaunas darba vietas datorzinātņu un elektronikas speciālistiem. Darba tirgū pieprasījums pēc šādiem speciālistiem aug ļoti strauji un Ventspils Augstskola aktīvi strādā pie speciālistu sagatavošanas tajās profesijās, kuras darba tirgū ir īpaši pieprasītas.

Ventspils Augstskolas studenti un absolventi sevi pierādījuši darba tirgū kā ļoti spējīgus un gandrīz ikviens ir ieguvis darbu jau studiju laikā, kā arī augstskolai ir ļoti cieša sadarbība ar spēcīgiem nozares uzņēmumiem, kuri piedāvā gan apmaksātas prakses vietas, gan arī gaida jaunos speciālistus savos uzņēmumos kā darbiniekus.