Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

APSVEICAM! Skolnieks no Rīgas iegūst zelta medaļu Baltijas reģiona ģeogrāfijas olimpiādē

© F64

Rīgas 92.vidusskolas skolnieks Iļja Belovolovs ieguvis zelta medaļu Baltijas reģiona ģeogrāfijas olimpiādē.

Piecu dienu laikā 44 skolēni no trim Baltijas valstīm, kā arī Baltkrievijas, Krievijas un Polijas sacentās savās ģeogrāfijas zināšanās, pildot uzdevumus par zemes noslīdeņiem, klimata pārmaiņām, atmosfēras frontēm, starptautisko tūrismu, kartējot Klaipēdas vecpilsētu un apbūves īpatnības piekrastes teritorijā. Uzdevumi bija pietuvināti augustā gaidāmās pasaules olimpiādes standartiem.

Latvijas izlasi pārstāvēja Belovolovs, Āgenskalna Valsts ģimnāzijas skolēni Rodijs Ronis un Ansis Bernards, Jēkabpils 3.vidusskols skolēns Rihards Borskis, Gulbenes novada Valsts ģimnāzijas skolēns Kārlis Bošs, Ziemeļvalstu ģimnāzijas skolēns Rūdolfs Golubovs un Mārtiņš Robežnieks no Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas. Komandu vadīja Jauno ģeogrāfu skolas pārstāvji Gatis Kampernovs, Indriķis Leitis un Morics Roberts Mūrnieks.

Lai gan sacensību finālā Belovolovu apdzina Domants Pukelis no Lietuvas, tas Latvijas skolēnam neliedza kopvērtējumā iegūt zelta medaļu. Kopumā Latvijas skolēni šajā olimpiādē ieguva pilnu medaļu komplektu. Pie sudraba medaļas tika Rūdolfs Golubovs, bet pie bronzas - Mārtiņš Robežnieks.