Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Skolu TOP: Līderi Rīgas Valsts 1.ģimnāzija un Daugavpils Krievu vidusskola

© Lauris Aizupietis/ F64 Photo Agency

Ata Kronvalda fonds (AKF) katru gadu nosaka labākos skolu kolektīvus pēc to skolēnu sasniegumiem mācību priekšmetu Valsts un atklātajās olimpiādēs, skolēnu valsts zinātniski pētniecisko darbu konferencē un valsts mēroga konkursos. Skolas vērtē “lielo” (vidusskolēnu skaits ir vismaz 100) un “mazo” skolu grupās. „Lielās Pūces” mērķis ir sekmēt skolu aktivitāti skolēnu talantu attīstīšanā un dot vecākiem objektīvu informāciju par mācību iestāžu pieredzi un/vai iespējām talantīgo skolēnu spēju izkopšanā.

Šogad reitingā ir iekļautas 120 “mazās” un 86 “lielās” skolas.

Lielo skolu TOPS

Lielo skolu grupā reitinga augšgalā: Rīgas Valsts 1. ģimnāzija, Daugavpils Krievu vidusskola - licejs, Āgenskalna Valsts ģimnāzija, Cēsu valsts ģimnāzija un Daugavpils Valsts ģimnāzija. Salīdzinot ar pagājušo gadu, lielo skolu reitinga pirmās trīs vietas paliek nemainīgas - tās pašas mācību iestādes saglabājušas Latvijas skolu reitinga topa augšgalu.

Šajā mācību gadā gūtie panākumi Rīgas Valsts 2.ģimnāzijai ir nodrošinājuši skolas ierindošanos topa 8.vietā, katru gadu pakāpjoties pa mazam solītim - 2014. gada skolu reitingā ģimnāzija bija 27.vietā, 2015. gadā - 17.vietā, 2016.gadā - 13. vietā un šogad iekāpjot topa desmitniekā, skola parāda savu talantīgo skolēnu un skolotāju ieguldīto darbu.

Mazās skolas TOPS

Mazo skolu grupā reitinga augšgalā: RTU Inženierzinātņu vidusskola, Preiļu 1.pamatskola, Rīgas 89. vidusskola, Auces vidusskola un Majoru vidusskola. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, pirmo pozīciju nemainīgi saglabā RTU Inženierzinātņu vidusskola.

Ar vislielāko kāpienu reitinga augšgalā iekļuva Rēzeknes katoļu vidusskola, šī gada reitingā skola ierindojās 6.vietā. 2016. gada reitingā skola neiekļuva vispār, savukārt 2015.gada reitingā ierindojās 81.vietā, līdz ar to šī mācību gada Rēzeknes katoļu vidusskolas sasniegumi vērtējami par ļoti atzīstamiem.

Ata Kronvalda fonds ir neatkarīga sabiedriska organizācija, kuras uzdevums ir Latvijas talantīgāko skolēnu apzināšana un viņu izglītības sekmēšana. Fonda darbības aizsākumi meklējami jau 1988.gadā. 1993.gadā Fonds tika oficiāli dibināts un tā prezidents ir Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents Henriks Danusēvičs. Fonda padomi veido dažādu nozaru (fizikas, ķīmijas, bioloģijas, informātikas, pedagoģijas utt.) pārstāvji. Šobrīd Fonda priekšsēdētājs ir Latvijas Universitātes asociētais profesors, Latvijas Zinātņu Akadēmijas korespondētājloceklis Vjačeslavs Kaščejevs. Fonda ideja ir Latvijas talantīgāko audzēkņu apzināšana un viņu izglītības sekmēšana, kā arī pedagogu atbalsts.

Sīkāku informāciju par Latvijas skolu reitingu 2016./2017. mācību gadā skatīt http://www.skolureitings.lv/