Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Dombrava: Igauņu un lietuviešu valodas zināšanas palielinātu jauniešu iespējas darba tirgū

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Lai veicinātu jauniešu iespējas darba tirgū, atsevišķos reģionos skolēniem būtu jāpiedāvā iespēja apgūt igauņu un lietuviešu valodu, šodien konferencē par jaunu vidējās izglītības modeli piedāvāja Saeimas deputāts Jānis Dombrava (VL-TB/LNNK).

Dombrava atzinīgi novērtēja jauno mācību saturu, ko skolās pakāpeniski plānots ieviest no nākamā mācību gada. Taču, viņaprāt, vērtības un tikumi, kas ietverti jaunā mācību satura projektā varētu būt pārskatīti.

Viņš pauda, ka vērtību klāstā nepieciešams īpaši izcelt patriotismu un tēvzemes mīlestību, kas būtu par pamatu tam, lai jaunieši, pabeidzot mācības, paliktu Latvijā.

Pēc šīm vērtībām varētu sekot uzņēmība un pašiniciatīva - vērtības, kas palīdzētu jauniešiem īstenot savus mērķus un iekļauties darba tirgū.

Vienlaikus politiķis pauda neizpratni, kāpēc, piemēram, valsts ziemeļu novados nav ieviesta igauņu valodas apmācība, savukārt dienvidu pašvaldībās - lietuviešu valodas apmācības. Viņaprāt, ar divām svešvalodām - angļu un vācu - jauniešiem nepietiek, lai veiksmīgi iesaistītos darba tirgū, savukārt igauņu un lietuviešu valodas prasmes šādas iespējas palielinātu.