Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Sestdien Rīgā durvis vērs ārzemju izglītības izstāde

© Publicitātes foto

14. oktobrī Rīgā notiks ikgadējā specializētā izstāde Days of International Education (Starptautiskās izglītības dienas). Izstādē būs pārstāvētas vairāk nekā 70 mācību iestādes no Lielbritānijas, Nīderlandes, Dānijas, Krievijas, Beļģijas, Čehijas, Šveices, Ķīnas, ASV, Somijas, Spānijas, Austrālijas un citām pasaules valstīm. Ieeja bez maksas.

Bakalaura un maģistra programmas

Visiecienītākā valsts augstākās izglītības iegūšanai ārzemēs ir Lielbritānija. Tas izskaidrojams ar to, ka mācību iestādes piedāvā kvalitatīvu un augsti atzītu izglītību, kas pēc tam paver plašas iespējas darba tirgū. Britu universitāšu pārstāvji stāstīs par mācību programmām, iestāšanās prasībām, finansējuma iegūšanu un citiem aktuāliem jautājumiem, kas saistīti ar dzīvi un mācībām Lielbritānijā, tajā skaitā arī par ar Brexit saistītiem jautājumiem. Jāpiebilst, ka tiem skolēniem, kas mācības uzsāks 2018. gada septembrī kādā no bakalaura programmām, būs pieejams kredīts uz pilnīgi visu mācību periodu.

Arī maģistrantūras studentiem ir lieliska iespēja doties iegūt jaunas zināšanas uz Lielbritāniju, jo iespējams saņemt kredītu, ko var izmantot mācību maksas, dzīvošanas un ēdināšanas izdevumu segšanai. Kredīts pieejams Eiropas Savienības pilsoņiem, kuri iepriekš nav ieguvuši maģistra grādu, bet tagad plāno to darīt kādā no Lielbritānijas universitātēm klātienes vai neklātienes programmā. Izstādē studenti varēs uzzināt sīkāku informāciju par kredīta iegūšanu un atmaksas nosacījumiem.

Kā jau ierasts, plaši pārstāvētas būs Nīderlandes universitātes, kurās tiek piedāvātas interesantas programmas angļu valodā. Izstādē varēs iepazīties arī ar Šveices augstskolām, kuras gatavo speciālistus viesmīlības, viesnīcu, restorānu un tūrisma biznesa jomās.

Bezmaksas valsts koledžas

Iestāties pasaules labākajās universitātes nav viegli. Piemēram, vairākas Lielbritānijas vadošās universitātes neatzīst mūsu vispārējās vidējās izglītības atestātu, tāpēc reizēm skolēni dodas pabeigt vidusskolu ārzemēs. Izstādē būs sastopami daudzi privātskolu vadītāji. Sevišķi jāizceļ Gordonstoun skola, kurā mācījušies trīs britu karaliskās paaudzes pārstāvji, kā arī meiteņu skola Badminton School, kurā mācījusies bijusī Indijas premjerministre Indira Gandija.

Mācības privātskolās ir par maksu, bet iespējams doties arī uz valsts skolām vai profesionālajām koledžām, kur mācības ir par brīvu.

Mācības ārzemēs, protams, sākas ar valodas apguvi, kas lielākoties nozīmē tieši angļu valodas mācības. Izstādē varēs atrast jums piemērotus angļu valodas kursus Lielbritānijā, ASV, Kanādā, Austrālijā vai Jaunzēlandē. Ja nav laika doties uz ārzemēm, tad ir iespēja apmeklēt Meridian Group angļu valodas kursus tepat Latvijā, tajā skaitā arī sagatavošanas kursus starptautiskajam angļu valodas eksāmenam IELTS.

Izstāde notiks viesnīcas Radisson Blu Hotel Latvija konferenču centrā no pulksten 10 līdz 17.