Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Bezmaksas seminārs tiem, kas vēlas studēt ārpus Latvijas

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Gana daudz jauniešu nolemj savu izglītības ceļu turpināt ārpus Latvijas. Lai laikus sagatavotos šim solim, šo ceturtdien Eiropas Savienības mājā Rīgā notiks bezmaksas seminārs Studē Eiropā!

Vidusskolu pēdējo klašu skolēniem un citiem interesentiem, kuri jau nākamajā rudenī vēlas uzsākt studijas ārvalstu augstskolā, šis ir piemērotākais laiks izzināt un izvērtēt iespējas. Ar ko jārēķinās, dzīvojot ārvalstīs, kur un kā atrast piemērotāko skolu, kādi svešvalodu testi jāpilda un kā saņemt studiju kredītu? Uz šiem jautājumiem atbildes varēs rast seminārā.

Pasākumā Valsts izglītības attīstības aģentūras pārstāve Marta Rubīna ieteiks, kas būtu jāņem vērā, apsverot studiju uzsākšanu ārpus Latvijas. Studiju un zinātnes administrācijas pārstāve Evija Jauja informēs par iespējām un nosacījumiem valsts galvota kredīta saņemšanai studijām ārvalstīs.

Pasākuma otrajā daļā ikviens aicināts satikt konsultantus no dažādām organizācijām, lai noskaidrotu atbildes uz individuāliem jautājumiem gan par studijām ES valstīs, gan starptautiskajiem svešvalodu testiem. Tīklošanās daļā piedalīsies Igaunijas vēstniecība Latvijā, kuras pārstāvis angļu valodā konsultēs par studijām Igaunijā, un Vācijas Akadēmiskā apmaiņas dienesta (DAAD) pārstāvji, kas sniegs padomus interesentiem, kuri meklē piemērotu studiju programmu un studiju vietu Vācijā.

Jauniešiem noderēs tikšanās arī ar Baltic Council for International Education, izglītības aģentūru, kas ir Universities and Colleges Admissions Services (UCAS) dokumentu iesniegšanas centra Lielbritānijas universitātēm oficiālais pārstāvis, kā arī pilnvarotais dažādu angļu valodas eksāmenu un testu centrs. Tīklošanās daļā piedalīsies arī Francijas institūts Latvijā - organizācija, kas palīdz sagatavoties starptautiski atzītiem franču valodas zināšanu apliecinošiem diplomiem (DELFDALF, DFP).